Obavijesti

Sport

Komentari 29

Bjelica: Šahtar? Strašna ekipa; Kadzior i Gavro od 1. minute?

Bjelica: Šahtar? Strašna ekipa; Kadzior i Gavro od 1. minute?
1

Dinamo je protiv Talijana i protiv Manchester Cityja igrao u formacijama 3-5-2 i 5-3-2, a protiv Ukrajinaca će u utorak igrati u formaciji 4-1-4-1. Dakle, vraća se u formaciju koju najviše igra pod Bjeličinim vodstvom

VIDEO

Šahtar je strašna momčad. Pa ima 13 brazilskih igrača u rosteru i to dovoljno govori o njima, rekao nam je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Njegova je momčad jučer ujutro odradila zadnji trening prije odlaska u Ukrajinu. U ponedjeljak ujutro “modri” lete za Harkiv, a dobra je vijest da su Ademi i Petković jučer trenirali.

Pokretanje videa...

00:28

- Bio im je to prvi trening nakon nekoliko dana terapija. Ademija manje boli, ali vidjet ćemo što će biti do utakmice - kaže Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednjih dana traje utrka s vremenom kad je ovaj dvojac u pitanju. Obojica su istegnuli gležanj, bili su u bolovima, išli su na terapije, ali sigurno idu na put u Ukrajinu. Bjelica tamo vodi 22 igrača, a nakon posljednjeg treninga će odlučiti tko će igrati. Ovog će puta doslovno čekati ponedjeljak navečer ili čak i utorak poslijepodne da igračima otkrije tko će igrati. O sastavu nije htio, ali je otkrio kako se Dinamo vraća u formaciju koju najviše igra pod njegovim vodstvom.

- U Harkivu ćemo igrati 4-1-4-1. Dakle, nećemo biti s trojicom ili petoricom u obrani kao u prva dva kola Lige prvaka. Vraćamo se na četiri u zadnjoj liniji - kaže Dinamov strateg.

Mislav Oršić briljira: Svakog 18. u mjesecu zabije hat-trick
Mislav Oršić briljira: Svakog 18. u mjesecu zabije hat-trick

O sastavu se može samo nagađati, ali jasno je kako su, ako Ademi i Petković počnu utakmicu, desetorica sigurna. Onda bi ostalo samo pitanje tko će na desno krilo.

Možda je toj poziciji u ovom trenutku najbliži Kadzior. Naravno, na desno krilo može i Dani Olmo, tad bi u vezni red ušao Amer Gojak. Veznjak BiH u sastav sigurno ulazi i u varijanti ako Arijan Ademi ne bude spreman. Tad bi Nikola Moro bio zadnji vezni.

Izet Hajrović je također varijanta za desnu stranu, ali Kadzior je u dobroj formi i sad je očito u maloj prednosti. Ako Petković ne bude spreman, onda će u vrh napada Gavranović, ali Brunin gležanj je posljednjih dana bio puno bolje i velike su šanse da on zaigra. Najupitniji je realno kapetan Ademi, on će ako bude igrao nastupiti bod blokadom u Harkivu.

Bolnica u Dinamu: Ademi igra s blokadom, a Livi s bandažom?!
Bolnica u Dinamu: Ademi igra s blokadom, a Livi s bandažom?!

Nenad Bjelica je posljednja dva dana sa svojim stožerom analizirao Ukrajince.

- U usporedbi s Atalantom, oni su možda čak i malo jača i bolja momčad u ovom trenutku, ali naravno da sam ja optimist. Uvijek sam optimist, pa i prije ovoga gostovanja. Idemo hrabro u Ukrajinu - kaže nam trener “modrih”.

Svjestan je snage Šahtara, ali dobro zna da njegov Dinamo može do dobrog rezultata u Harkivu. Pokazao je klasu protiv Atalante, može i protiv Šahtara.

Dva meča hrvatskog i ukrajinskog prvaka vjerojatno će odlučiti o tome tko će ići u osminu finala uz Manchester City. Atalanta bi u susretima s “građanima” potpuno mogla ispasti iz utrke i za trećim mjestom. Bjeličin je trenerski postulat da nikad njegova momčad ne igra na bod. Tako će sigurno biti i u Ukrajini. Eh, kad bi sutra uzeli tri boda, tad bi bili pred vratima raja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova