Obavijesti

Sport

Komentari 36

Bolnica u Dinamu: Ademi igra s blokadom, a Livi s bandažom?!

Bolnica u Dinamu: Ademi igra s blokadom, a Livi s bandažom?!
1

Arijana Ademija, Brunu Petkovića i Dominika Livakovića muči gležanj. Petković i Livaković bi trebali biti spremni za Šahtar, a Ademi ima 50 posto šanse da zaigra. Ako bude igrao, igrat će pod blokadom

VIDEO

Nenadu Bjelici ovih su dana u Maksimiru, nažalost, glavni sugovornici liječnici. Ozljede su baš pokosile Dinamo uoči gostovanja kod Šahtara u 3. kolu Lige prvaka. Hrvatski prvak za dva dana igra možda i ključnu utakmicu u borbi za prolazak dalje u Ligi prvaka, a problemi su doista veliki.

Kakav peh! Kulenović se teško ozlijedio, pukla kost u stopalu
Kakav peh! Kulenović se teško ozlijedio, pukla kost u stopalu

U Maksimiru je prava bolnica. Posljednji se ozlijedio Sandro Kulenović. Mladi je centarfor stradao nakon samo jedne minute na travnjaku u Velikoj Gorici. Odmah se vidjelo da nije dobro, nije se mogao osloniti na desnu nogu. Prevezli su ga do svlačionice, a rendgenska snimka potvrdila je da je slomio metatarzalnu kost.

Pokretanje videa...

00:14

Kulenovića čeka operacija i onda oporavak koji će trajati najmanje dva-tri mjeseca. Dakle, Zagrepčani su ostali bez mladog reprezentativca sve do drugog dijela sezone. Taman je Kulenović polako ulazio u formu, zabio je tri gola za mladu reprezentaciju u pobjedi protiv San Marina, prije toga i gol Mađarima u prijateljskoj, ali za njega je stadion u Velikoj Gorici bio nesretan, baš kao i za Nikolu Moru lani.

Veličanstveni trojac s istim problemom

Kulenovićeva ozljeda bit će problem za nastavak prvog dijela sezone. Bjelica je ostao bez jednog igrača kojeg je mogao rotirati u napadu, ali uoči Šahtara puno su veći problem ozljede “kapitalaca” iz prvih 11. Dominik Livaković, Arijan Ademi i Bruno Petković imaju isti problem - muči ih gležanj. Ademi i Petković bili su na snimanjima početkom tjedna. Nema ruptura, oni su istegnuli gležanj. Danima su na terapiji, a dva dana uoči Šahtara puno je bolja situacija s Brunom Petkovićem.

Napadač je u subotu trenirao individualno, osjeća se puno bolje i velike su šanse da zaigra u utorak. Šansa da će Petković predvoditi napad “modrih” u Harkivu sad je oko 90 posto. On je stradao prije tjedan dana na utakmice Hrvatske i Walesa u Cardiffu, a oporavlja se puno bolje od Ademija, koji je stradao na utakmici Makedonaca protiv Slovenaca u Skoplju prije deset dana.

Murska Sobota: Pripreme nogometaša Dinama u Sloveniji

I dok je Petković trenirao, Ademi je jučerašnji dan opet sam bio na terapijama. Teško da će ikako trenirati do ponedjeljka, odnosno mogao bi biti bez treninga sve do utakmice. Šanse da zaigra su 50-ak posto. Ako kapetan bude igrao protiv Šahtara, onda je jasno kako će morati igrati pod blokadom. Posljednjih je dana svaki dan satima na terapijama, još ga jako boli, ali Nenad Bjelica je u petak navečer bio optimist.

- Vjerujem da će svi ozlijeđeni biti spremni za utorak - rekao je Dinamov trener.

Mislio je u ovoj izjavi i na Dominika Livakovića. I njemu je stradao gležanj, u četvrtak, dan prije utakmice u Gorici. Dobio je jak udarac, boli ga desna noga, kojom i izbija loptu, ali on će gotovo sigurno braniti u Ukrajini. Vjerojatno će imati bandažu, a dobar je znak da je trenirao. Dakle, oko Livija nema puno brige, najveća je briga Arijan Ademi. Utrka s vremenom je baš velika kad je on u pitanju.

Sad se sve okreće prema Šahtaru

Valjda će mu terapije pomoći da bude bolje. Bez Ademija bi Bjelica bio u velikim problemima kad je u pitanju sastav za Ukrajinu. Jasno je kako je Arijan i na travnjaku i izvan njega lider ove momčadi. Toliko je puta stisnuo zube te igrao i s bolovima ako treba. Tako je bilo i protiv Ferencvaroša i protiv Rosenborga. Prije Budimpešte nije trenirao nekoliko dana, a onda je u pobjedi 4-0 bio jedan od najboljih igrača. Zabio je prvi gol. Ako ikako bude mogao, ponovno će stisnuti zube i igrati.

Na probleme s kukom se nakon utakmice u Velikoj Gorici požalio Emir Dilaver, a na sitne probleme u koljenu Mislav Oršić. No kad su njih dvojica u pitanju, sve bi trebalo biti u redu. Oršić će sigurno biti spreman, a Dilaver gotovo sigurno. Nenad Bjelica je nakon utakmice u Velikoj Gorici krenuo u analizu Šahtara.

Velika Gorica: U 12. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Dinamo

Do petka je Ukrajince pogledao nekoliko puta, ali prava i iscrpna analiza počela je jučer. Šahtar je u prvenstvu u petak pobijedio Kolos 6-0. Bilo je to 11. kolo ukrajinskog prvenstva i 11 pobjeda Šahtara. U međuvremenu su kao gosti pobijedili Atalantu u gostima u Ligi prvaka i jasno je kako u sjajnoj formi dočekuju dinamovce u Ligi prvaka.

Nadmetanje Dinama i Šahtara: Ukrajinci zabili šest komada...
Nadmetanje Dinama i Šahtara: Ukrajinci zabili šest komada...

Bjelica će morati pričekati ponedjeljak i vidjeti kakvo će biti stanje s ozlijeđenim igračima. Ako Ademi na kraju bude spreman, onda sigurno neće ništa puno mijenjati. Dobra je vijest da ostatak igrača koji bi trebali biti u prvih 11 nema nikakvih problema. Dani Olmo je u Gorici bio na klupi. On će fit i odmoran dočekati sraz s Ukrajincima za dva dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska