To je to što me zanima!

Bjelica: Na kraju moramo biti zadovoljni, mogli smo i izgubiti

No, kako to biva u nogometu, protivnici se dižu i kad ne zabijete svoje šanse, onda oni mogu iz jedne ili dvije koje su imali, rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica
Vidi originalni članak

Hrvatska je poslije pobjede u Slovačkoj remizirala (1-1) u Azerbajdžanu. Nogometaši Zlatka Dalića s s jednim bodom iz Bakua zakomplicirali su pohod prema Europskom prvenstvu 2020. godine.

KAKO SU IGRALI Rebić promašivao čiste zicere, Brozović kiksao kod gola Azera

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1-1 Kiks 'vatrenih' u Bakuu: Poveli pa stali, Azeri su došli do boda

Vatreni su odigrali odlično prvo i jako loše drugo poluvrijeme, a jedini gol za Hrvatsku zabio je Luka Modrić s bijele točke u 11. minuti. U 72. šokirao nas je Halilzada.

- Mislim da smo imali dobar ulazak u utakmicu, trebali smo zabiti dva-tri gola do poluvremena jer smo imali bezbroj dobrih situacija, ali nedostajala nam je realizacija i taj još jedan gol. Vjerojatno bi tada utakmica otišla u pravcu kao što je u Slovačkoj, ovdje je samo prvi dio bio na razini te utakmice u Trnavi.. No, kako to biva u nogometu, protivnici se dižu i kad ne zabijete svoje šanse, onda oni mogu iz jedne ili dvije koje su imali - rekao je Nenad Bjelica u programu Nove TV.

Dinamov trener nije trebao posebno ni naglašavati da ovo nije bilo zadovoljavajuće.

- Ne možemo biti zadovoljni s bodom jer smo puno bolji od njih koji nemaju ni bod, a ni s četiri boda iz ove dvije utakmice. U drugom dijelu nije bilo kompaktnosti linija, pogotovo na krilima odakle je nedostajala podrška sredini Modriću i Brozoviću. Raspali smo se malo, ali idemo dalje, ništa nije izgubljeno.

Penal je bio

- Iz trenerskog kuta mislim da je ovakve utakmice najteže pripremiti, ali Dalić je dobro pripremio momčad. Imali smo te dvije Rebićeve šanse, ne mogu biti bolje, udarce sa svih strana. Njihov je golman dobro branio i dali smo im kisik. 

Pogotovo kod gola.

- Tu je Luka stajao daleko od Brozovića, ali trebali su zato stoperi ranije izaći u blok. Lovren je kasnio i onda je bilo teško zaustaviti igrača s loptom, riskiraš penal ili da te prođe.

DALIĆ PRIZNAO POGREŠKU: Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća

Bjeličin napadač Bruno Petković iznudio je kazneni udarac.

- Nema uopće dileme da je domaći branič igrao s namjerom, opravdano je dosuđen penal. Bruno se dobro "uvalio" protivniku, dobio je duel i htio prenijeti loptu u čemu ga je zaustavio rukom. Luka ga je dobro realizirao.

Jedina prilika u drugom dijelu došla je nakon prekida. Tu je sve rečeno.

- Bila je velika potrošnja u prvom dijelu i onda smo izgledali kao da smo do kraja odrađivali utakmicu. Azerbajdžanci su uveli dva hitra igrača, taj što nam je zabio, stvarno je nezgodan. Što je duže bilo 1-0, njihove su šanse bile sve veće, mi smo padali, oni se dizali. Ne mogu reći da je rezultat realan, ali oni su imali još šansu i moramo biti zadovoljni na kraju.

KOMENTAR Do kraja kvalifikacija strah od 'prokletstva okruglih godina'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 09.09.2019.

    Ništa novoga. Mi si uvijek moramo napravit pritisak i onda odgiramo kako treba. Bit će dobro. No problemo.

  • kapunjohan 09.09.2019.

    PRrva utakmica je bila dobra ali mi smo pretjerali i pali u delirij ,,vrhunske momčadi,, št se ne može i ne smije tvrditi na osnovi jedne utakmice. Kvaliteta se mora dokazati i u kontiuteto a to je teže nego pokazati dobru igru u ponekoj utakmici. Došli smo puni sebe i psihički nepripravljeni zato smo igrali bez volje , sporo i bezidejno. Sad kažemo prvo poluvrijeme je bilo na razine zadnje tekme, je ali samo desetak minuta i to je u pitanju jer nismo mogli dati gola. Mi imamo solidan tim ali još nije stasao u ekipu a hoće li ili kada to je pitanje i treba čekati i graditi a do tada će biti puno ovakvih utakmica i na to treba računati.

  • lstojcic 09.09.2019.

    Samo Dalić snosi dio krivice za ovaj rezultat,Rebiću nije išlo,petković je komplicirao a Jurčević je pročitao gdje treba zatvoriti.Trebalo je mijenjati puno prije,osvježiti dosta umornu momčad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare