Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bjelica: Na kraju moramo biti zadovoljni, mogli smo i izgubiti

Bjelica: Na kraju moramo biti zadovoljni, mogli smo i izgubiti
1

No, kako to biva u nogometu, protivnici se dižu i kad ne zabijete svoje šanse, onda oni mogu iz jedne ili dvije koje su imali, rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica

VIDEO

Hrvatska je poslije pobjede u Slovačkoj remizirala (1-1) u Azerbajdžanu. Nogometaši Zlatka Dalića s s jednim bodom iz Bakua zakomplicirali su pohod prema Europskom prvenstvu 2020. godine.

Rebić promašivao čiste zicere, Brozović kiksao kod gola Azera
Rebić promašivao čiste zicere, Brozović kiksao kod gola Azera
Kiks 'vatrenih' u Bakuu: Poveli pa stali, Azeri su došli do boda
Kiks 'vatrenih' u Bakuu: Poveli pa stali, Azeri su došli do boda

Vatreni su odigrali odlično prvo i jako loše drugo poluvrijeme, a jedini gol za Hrvatsku zabio je Luka Modrić s bijele točke u 11. minuti. U 72. šokirao nas je Halilzada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da smo imali dobar ulazak u utakmicu, trebali smo zabiti dva-tri gola do poluvremena jer smo imali bezbroj dobrih situacija, ali nedostajala nam je realizacija i taj još jedan gol. Vjerojatno bi tada utakmica otišla u pravcu kao što je u Slovačkoj, ovdje je samo prvi dio bio na razini te utakmice u Trnavi.. No, kako to biva u nogometu, protivnici se dižu i kad ne zabijete svoje šanse, onda oni mogu iz jedne ili dvije koje su imali - rekao je Nenad Bjelica u programu Nove TV.

Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Dinamov trener nije trebao posebno ni naglašavati da ovo nije bilo zadovoljavajuće.

- Ne možemo biti zadovoljni s bodom jer smo puno bolji od njih koji nemaju ni bod, a ni s četiri boda iz ove dvije utakmice. U drugom dijelu nije bilo kompaktnosti linija, pogotovo na krilima odakle je nedostajala podrška sredini Modriću i Brozoviću. Raspali smo se malo, ali idemo dalje, ništa nije izgubljeno.

Penal je bio

- Iz trenerskog kuta mislim da je ovakve utakmice najteže pripremiti, ali Dalić je dobro pripremio momčad. Imali smo te dvije Rebićeve šanse, ne mogu biti bolje, udarce sa svih strana. Njihov je golman dobro branio i dali smo im kisik. 

Pogotovo kod gola.

- Tu je Luka stajao daleko od Brozovića, ali trebali su zato stoperi ranije izaći u blok. Lovren je kasnio i onda je bilo teško zaustaviti igrača s loptom, riskiraš penal ili da te prođe.

Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća
Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća

Bjeličin napadač Bruno Petković iznudio je kazneni udarac.

- Nema uopće dileme da je domaći branič igrao s namjerom, opravdano je dosuđen penal. Bruno se dobro "uvalio" protivniku, dobio je duel i htio prenijeti loptu u čemu ga je zaustavio rukom. Luka ga je dobro realizirao.

Jedina prilika u drugom dijelu došla je nakon prekida. Tu je sve rečeno.

- Bila je velika potrošnja u prvom dijelu i onda smo izgledali kao da smo do kraja odrađivali utakmicu. Azerbajdžanci su uveli dva hitra igrača, taj što nam je zabio, stvarno je nezgodan. Što je duže bilo 1-0, njihove su šanse bile sve veće, mi smo padali, oni se dizali. Ne mogu reći da je rezultat realan, ali oni su imali još šansu i moramo biti zadovoljni na kraju.

Do kraja kvalifikacija strah od 'prokletstva okruglih godina'
Do kraja kvalifikacija  strah od 'prokletstva okruglih godina'

Pokretanje videa...

00:56

  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi