To je to što me zanima!

Bjeličin džoker prvi je asistent HNL-a: Bolji smo od Spartaka

Dinamo je za 400.000 eura odštete Górniku dobio moćno krilo koje u prvenstvu oduševljava, a u Europi još čeka veću minutažu. Dobro se snalazi s hrvatskimi sugrađanin je drugog Poljaka koji je igrao za "modre"
Vidi originalni članak

Još je prošle godine igrao u drugoj poljskoj ligi, a danas je jedno od najugodnijih pojačanja “modroga” kluba.

Damian Kądzior (26) polako dobiva sve veće povjerenje trenera Nenada Bjelice, kojemu se svidio u poljskoj ligi, gdje je, igrajući za Górnik, njegovu Lechu zabio dva gola. Dogodio se klik i Damian je ljetos prvi put došao u Hrvatsku. I odlično se snašao.

Asistencija u pobjedi protiv Istre bila mu je sedma ove sezone, što je najviše u HNL-u i za dvije više od prvog pratitelja Dejana Radonjića iz Lokomotive.

Bjelica ga primarno koristi upravo za utakmice u domaćem prvenstvu, a u Europi je uglavnom džoker s klupe, zamjena krilima Mislavu Oršiću i Izetu Hajroviću. I baš je taj džoker, drugi Poljak u Maksimiru, nakon golmana Grzegorza Sandomierskog, sugrađanina iz Białystoka, važna karika u Bjeličinoj politici rotacije u momčadi. Brzo se prilagodio na život u glavnom gradu i s momčadi pomalo naučio hrvatski, koji usavršava na podukama dvaput tjedno.

Kądzior voli izvoditi prekide u Dinamu i čini to vrlo uspješno, njegovi centaršuti često stvaraju probleme protivničkim obranama. Bio je na širem popisu poljske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo, na koje ipak nije putovao, no dobrim igrama u Maksimiru zavrijedio je debitanski nastup u remiju protiv Irske prošlog mjeseca (1-1).

Trnava je u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacila “njegova” prvaka Legiju i zna što “modre” čeka.

- Gledao sam Slovake u tim utakmicama i dobri su, ali znam da je Dinamo puno bolji - rekao je Damian.

Neka večeras i bude tako...

  • 7 asistencija ove sezone u 1. HNL ima Kądzior, protiv Slavena, Osijeka, Gorice, Intera (dvije, uz jedan gol), Rudeša i Istre
  • 36 minuta odigrao je Damian u Europi, u HNL-u 702 minute. Drugi je Poljak u povijesti Dinama, prvi je Sandomierski.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 78fernandes 25.10.2018.

    Igracina. Treba u prvi sastav

  • Birdman 25.10.2018.

    Laganini sljedece sezone lik ce bit ubojica a izet za 7 milijuna eura odlazi iz Dinama u neki dobar klub

  • pero5 25.10.2018.

    kadzior je odličan, ubačaji su mu kao navođeni projektili kad ulete u protivnički šesnasterac :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare