To je to što me zanima!

Bjeličin ljubimac šokirao: Ležao sam u bolnici, boljelo me. Rekli su mi 'Možda više nećete igrati'

Rekli su mi da imam crijevni i bubrežni infarkt, da mi otkazuju bubrezi. Htjeli su mi raditi biopsiju, ali doktor Tocilj rekao je da je to zadnja opcija, prisjetio se teških dana veznjak Šibenika
Vidi originalni članak

Marko Đira (23) ovaj je tjedan raskinuo ugovor s Dinamom i potpisao za Šibenik nakon što od ljeta nije igrao nogomet u Kopru. Borio se za život.

- Ležao sam u bolnici, nije mi bilo ni do čega. Osjetio sam bolove u abdomenu, šest dana nisam spavao. Dolazi mi osoblje, čitaju nalaze i kažu mi "Ne znam kako ćete više igrati nogomet". Svijet mi se srušio isti tren - kazao je bivši mladi reprezentativac Hrvatske za Germanijak.

Odigrao je 21 utakmicu za "modre", Nenad Bjelica dao mu je šansu u tri utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Šahtara, Atalante i Manchester Cityja. Usprkos tako teškoj dijagnozi, nije se predao.

- Rekli su mi da sam imao crijevni i bubrežni infarkt, da mi otkazuju bubrezi. Htjeli su mi raditi biopsiju, ali doktor Zoran Tocilj rekao mi je da je to zadnja opcija. Rekao je da na svoju odgovornost izađem iz bolnice i dođem kod njega u Split - kazao je.

Taj se potez pokazao ključnim. Marko je ponovno na terenu i vratio se u svoj Šibenik, odakle je otišao put Maksimira kao 15-godišnjak.

- Prošao sam križni put, odlučio da je to moja borba i da nema potrebe da od toga radim cirkus. Suočio sam se s time, krenuo u borbu uz potporu najbližih i tek kad je završilo rekao sam ljudima kroz što sam sve prolazio - kazao je.

Imao je ugovor s Dinamom do ljeta 2025., ali nije htio tek tako dobivati plaću, nego igrati.

- Uopće me ne zanima da sjedim u Maksimiru, nižem krugove i dobivam plaću. U najboljim sam godinama, želim raditi ono što najbolje znam i u čemu uživam, igrati nogomet - rekao je Marko.

S ambicioznim Šibenikom, koji je doveo i Dejan Radonjića, Darija Čanađiju, Zorana Kvržića, Amera Hiroša kreće u borbu za ostanak u HNL-u.

POGLEDAJTE LIVE FNC AMATERSKE LIGE 6

Idi na 24sata

Komentari 3

  • freeshooter 04.02.2023.

    ...svakom želim dobro i zdravlje, tako i spotašu Điri, svu sreću... no on nikako nije bio igrač za Dinamo... to samo Bjelica zna kako je on mogao igrati, i to još forsirano ispred Majera... koliko sam puta to pisao i molio da Bjelica otvori oči, jer bilo je očito... i gdje je danas Majer, a još više gdje će biti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare