Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bjeličin ljubimac šokirao: Ležao sam u bolnici, boljelo me. Rekli su mi 'Možda više nećete igrati'

Bjeličin ljubimac šokirao: Ležao sam u bolnici, boljelo me. Rekli su mi 'Možda više nećete igrati'
4

Rekli su mi da imam crijevni i bubrežni infarkt, da mi otkazuju bubrezi. Htjeli su mi raditi biopsiju, ali doktor Tocilj rekao je da je to zadnja opcija, prisjetio se teških dana veznjak Šibenika

VIDEO

Marko Đira (23) ovaj je tjedan raskinuo ugovor s Dinamom i potpisao za Šibenik nakon što od ljeta nije igrao nogomet u Kopru. Borio se za život.

- Ležao sam u bolnici, nije mi bilo ni do čega. Osjetio sam bolove u abdomenu, šest dana nisam spavao. Dolazi mi osoblje, čitaju nalaze i kažu mi "Ne znam kako ćete više igrati nogomet". Svijet mi se srušio isti tren - kazao je bivši mladi reprezentativac Hrvatske za Germanijak.

Zagreb: Međunarodni prijateljski nogometni turnir U20, Hrvatska - Francuska

Odigrao je 21 utakmicu za "modre", Nenad Bjelica dao mu je šansu u tri utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Šahtara, Atalante i Manchester Cityja. Usprkos tako teškoj dijagnozi, nije se predao.

- Rekli su mi da sam imao crijevni i bubrežni infarkt, da mi otkazuju bubrezi. Htjeli su mi raditi biopsiju, ali doktor Zoran Tocilj rekao mi je da je to zadnja opcija. Rekao je da na svoju odgovornost izađem iz bolnice i dođem kod njega u Split - kazao je.

Taj se potez pokazao ključnim. Marko je ponovno na terenu i vratio se u svoj Šibenik, odakle je otišao put Maksimira kao 15-godišnjak.

Dinamo je remizirao protiv Šahtara 3-3 na Maksimiru u četvrtom kolu Lige prvaka

- Prošao sam križni put, odlučio da je to moja borba i da nema potrebe da od toga radim cirkus. Suočio sam se s time, krenuo u borbu uz potporu najbližih i tek kad je završilo rekao sam ljudima kroz što sam sve prolazio - kazao je.

Imao je ugovor s Dinamom do ljeta 2025., ali nije htio tek tako dobivati plaću, nego igrati.

- Uopće me ne zanima da sjedim u Maksimiru, nižem krugove i dobivam plaću. U najboljim sam godinama, želim raditi ono što najbolje znam i u čemu uživam, igrati nogomet - rekao je Marko.

S ambicioznim Šibenikom, koji je doveo i Dejan Radonjića, Darija Čanađiju, Zorana Kvržića, Amera Hiroša kreće u borbu za ostanak u HNL-u.

POGLEDAJTE LIVE FNC AMATERSKE LIGE 6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara