To je to što me zanima!

Bjelicu pogodila tužna vijest: Počivaj u miru, najdraži treneru

Nakon što je pomagao Ivici Grnji i Ivi Šušku, Ivan Maras posvetio se radu s mlađim kategorijama, a dugo je imao i ulogu klupskog skauta, odlazeći na brojne utakmice izvan Osijeka
Vidi originalni članak

U ponedjeljak prijepodne u 67. godini života preminuo je Ivan Maras, bivši igrač Osijeka i dugogodišnji trener u tom klubu u raznim uzrastima. 

Maras je rođen 15. siječnja 1954. u Slavonskom Brodu, a nakon što je u nekadašnjem BSK-u potvrdio svoje igračke kvalitete, paralelno radeći i u kombinatu „Đuro Đaković“, Osijek ga je doveo u svoje redove uoči sezone 1979./80.

U toj je prvoligaškoj sezoni bivše Jugoslavije Maras odigrao 22 utakmice za Bijelo-plave. Nažalost, doživio je kasnije težu ozljedu, potom i operaciju koljena, pa je karijeu zaključio već 1982. godine. Odlučio se nakon toga posvetiti trenerskom pozivu radeći s mlađim kategorijama u osječkom klubu.

BJELICA OTVORENO 'Mamić je priznao da nije dobro odlučio, ali nije bilo povratka' DEBATA Hajdukove legende vs Bjelica: Vlašić i Pašalić mogu zajedno!

U stručni stožer prve momčadi uključen je u prosincu 1987. Ostao je uz prvotimce i u siječnju 1989., prihvativši ulogu pomoćnika Stjepanu Čordašu, dok je tijekom proljeća 1990. u tandemu s Vladom Bilićem je vodio Osječane u dva prvenstvena kola, a Čordašu je bio suradnik i u prvim sezonama HNL-a.

ANKETA Navijači ne vjeruju u ostanak, Daliću mir do Eura, Bjelica stiže?

Nakon što je pomagao Ivici Grnji i Ivi Šušku, posvetio se radu s mlađim kategorijama, a dugo je imao i ulogu klupskog skauta, odlazeći na brojne utakmice izvan Osijeka i tražeći nove nade i talente koji bi dolazili u Gradski vrt. Poslije operacije srca morao je malo usporiti životni ritam, ali je ostao aktivan, pa i nakon odlaska u mirovinu, krajem prosinca 2018.

Od Marasa se oprostio i danas prvi Osijekov trener Nenad Bjelica, koji je jedan od mnogih koji je prošao njegove treninge.

- Počivajte u miru, najdraži treneru...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marko0706 16.11.2020.

    Vrhunski trener i stručnjak,nesto najbolje sto se Dinamu moglo dogoditi,,dobar rezultat,pune tribine,pobjedio Atalantu, Benficu,Fenerbahce...i imao igru i navijače uz sebe..

  • MPVANS 16.11.2020.

    🚪mat kolega Nije bolest sve sta boli...

  • purger'73 16.11.2020.

    Počivao u miru Božjem.🙏

Komentiraj...
Vidi sve komentare