To je to što me zanima!

Bježi Liga prvaka: Unitedu tek bod kod slabašnog Newcastlea

Allan Saint-Maximin doveo je "svrake" u vodstvo u sedmoj minuti, jedan je gol domaćima poništen zbog zaleža, a gosti su se vratili preko Matadora Cavanija 20-ak minuta prije kraja
Vidi originalni članak

U jedinoj utakmici engleskog nogometnog prvenstva igranoj u ponedjeljak Newcastle United i Manchester United su igrali 1-1 (1-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaći su poveli golom Allana Saint-Maximina u sedmoj minuti, a poravnao je Edinson Cavani u 71. Blizu su domaćini bili i drugog gola u 38. minuti, zabio je Callum Wilson iz blizine, ali suci su opravdano poništili gol zbog zaleđa, a dvije minute prije kraja Jacob Murphy pogodio je stativu Manchestera.

Vodeći gol Newcastlea možete pogledati OVDJE.

Koliko je loša godina za Newcastleom, koji je prije nekoliko mjeseci dobio nove vlasnike i na zimu će krenuti u totalni redizajn, najbolje govori činjenica da im je Cavanijev gol bio 80. primljeni ove godine. To je apsolutni rekord za bilo koji klub u prvoj engleskoj ligi u jednoj kalendarskoj godini od West Bromwich Albiona davne 1985. (87 golova).

Oba sastava tako su zadržala svoje pozicije na ljestvici, Manchester United je sedmi sa 28 bodova, a Newcastle United pretposljednji, 19. sa 11 bodova.

Na vrhu je Manchester City sa 47 bodova, šest više od drugog Liverpoola.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • čovik-s-juga 28.12.2021.

    Besmislen nogomet Uniteda.

  • MatijaKezele 28.12.2021.

    Koje sreće ima ovaj united, da im nije de gee na golu bili bi 15. A Cavani, najbolji ofanzivni igrač grije klupu, s obzirom na minutažu bolji od Ronalda a kamoli trashforda

  • Slender 28.12.2021.

    JADnited

Komentiraj...
Vidi sve komentare