To je to što me zanima!

Blanka Vlašić pobijedila na 'Hanžeku' nakon drame

Najbolja hrvatska atletičarka preskočila je 204 cm no to joj nije bilo dovoljno za pobjedu. Istu visinu preskočila je i Čičerova i odlučilo je 'pripetavanje'
Vidi originalni članak

Blanka, mahni rukama ako si prva!, pitao je službeni voditelj 58. Hanžekovićevog memorijala Splićanku tijekom jednog od najneobičnijkih visaških natjecanja u povijesti tog sporta.
Blanka Vlašić digla je ruke, a publika ovacijama pozdravila novu - staru pobjednicu. Naime, budući da je zajedno s Ruskinjom Anom Čičerovom preskočila po 204 centimetra, te su imale identičan broj rušenja na ranijim visinama, morale su u 'pripetavanje'. Dva po dva centimetra niže do pobjednice. No više niti Blanka niti Čičerova nisu imale snage za preskočiti letvicu.
- Nikada u životu nisam skakala skakala 19 puta na jednom mitingu. Iscrpljena sam i strašno umorna. Nevjerojatno je uopće što su me pustili da skačem toliko puta, jer sam već ranije bila pobjednica. Čičerova je odustala na dva metra i stvar je jasna, pa ne vidim zašto sam morala imati još skokove do 196 cm - zapitala se Blanka, koja je s 204 cm postavila novi rekord mitinga.
Organizatori su bili zbunjeni. Posljednji put ovakva se situacija dogodila na Olimpijskim igrama u Seulu prije 20 godina.
- Ma ne ljutim se ni na koga, jer je u redu da ovaj miting ima samo jednu pobjednicu. Istina je da ću pamtiti ovaj rujan, u kojem sam imala najviše skokova u životu - izjavila je Blanka i u pratnji oca Joška napustila tiskovnu konferenciju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • farmer 10.09.2008.

    svaka cast blanki ,ali ovaj put su trebale pobijedit obe,ali ovo je hrvatska.ova je vidjela dace bit pokradena i da nema sanse pa je na fin nacin odustala.sramota za hrvatsku i njenu atletiku.

  • vn37 10.09.2008.

    Nije Blanka pobijedila već se ova sažalila pa odustala.

  • willcraft 10.09.2008.

    blanka ko blanka uvijek dobra!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare