To je to što me zanima!

Blanka Vlašić uz najveće atletičare svih vremena

Samo su veličine poput Ukrajinca Sergeja Bubke i Amerikanca Carla Lewisa pobjeđivale istom lakoćom kao najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić
Vidi originalni članak

Fenomenalni niz od 21 uzastopne pobjede Blanku Vlašić polako ali sigurno svrstava među najveća imena atletske povijesti. Takva je dominacija vrlo rijetka, a gotovo na prste jedne ruke možemo nabrojiti veličine koje su bile toliko nedodirljive u svojim disciplinama koliko je danas Blanka u skoku u vis. Uglavnom je riječ o sportašima koji su već završili karijeru, poput Carla Lewisa, Sergeja Bubke i sličnih. Danas Blanki mogu konkurirati jedino Jelena Isinbajeva, koja je nedavno prekinula niz od 23 uzastopne pobjede, i Kenijac koji nastupa za Katar, Saif Shaaeed Shaheen, koji ima 25 uzastopnih trijumfa na 3000 metara sa zaprekama.
- Bilo je nekoliko sportskih veličina koje su izgledale nepobjedivo u određenom razdoblju. Tad sve te pobjede izgledaju lagane, ali nije tako. Sva ta natjecanja treba odraditi maksimalno koncentrirano, u suprotnom vrlo lako narušite harmoniju, koja je neophodna da biste pobjeđivali u serijama - rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

ČAK JE 62 PUTA IŠLA IZNAD DVA METRA
Stefka Kostadinova u karijeri je čak 100 puta preskočila dva metra, a Blanka Vlašić, ako je posluži zdravlje, mogla bi srušiti i taj rekord. Naime, Blanka je trenutačno na brojci 62. Za to joj je trebalo 43 natjecanja. A još će godinama skakati.

CARL LEWIS
Ostvario je od 1981. do 1991. godine čak 65 uzastopnih pobjeda u skoku

SERGEJ BUBKA
Svjetski rekord u skoku s motkom oborio je 35 puta. Karijera mu je trajala 17 godina

JELENA ISINBAJEVA

Svjetska rekorderka u skoku s motkom nedavno je izgubila nakon 23 pobjede



Idi na 24sata

Komentari 2

  • Cristiano Ronaldo 28.02.2008.

    svaka cast,Blanka postala si legenda

  • god of war 28.02.2008.

    pa rezultati govore za nju...nije jedna od najboljih,nego bi se usudio i reći da je najbolja od najboljih..jer,ona je napravila rekord tj postavila i nema je..a ova šiba 21 turnir zaredom,pa to nije još viđeno..bravo blanka...samo naprijed!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare