To je to što me zanima!

Blatter: Real i Atletico bi mogli biti kažnjeni isto kao i Barca

To su zatvorene istrage. Ako je Barca dobila sankcije zbog kršenja Fifinih pravila, normalna praksa je da se i Madriđani suoče s istim kaznama, kaže Sepp Blatter
Vidi originalni članak

Predsjednik Fife Sepp Blatter rekao je da će se Real Madrid i Atletico Madrid suočiti sa "sličnim sankcijama" kao i Barcelona ako se ispostave krivima zbog dovođenja mladih igrača, piše ESPN.

Barcelona je dobila zabranu dva prijelazna roka zaredom u kojima nije mogla registrirati nova pojačanja nakon što je kažnjena zbog višestrukog kršenja pravila pri dovođenju mladih igrača. 

Madridski klubovi su u travnju ove godine trebali dobiti godinu dana zabrane transfera zbog gore navedenih nepravilnosti, ali Real je u priopćenju opovrgnuo takve tvrdnje.

Sljedeći mjesec (u svibnju), Real se suočio s novim problemom nakon što je AS objavio da su 'kraljevi' postali poslovni partneri s privatnom tvrtkom Soxnom. Real je preko Soxne dogovorio dolazak 25 mladih Kineza do 14 godina, koji bi živjeli i razvijali se u Španjolskoj. 

Blatter očekuje da će se Real i Atletico tretirati kao Barcelona.

- To su zatvorene istrage, a ja ne mogu ni kročiti u Fifu - rekao je predsjednik Fife Blatter, koji je trenutno pod suspenzijom nakon što je optužen za niz koruptivnih i kriminalnih radnji.

- Ako je Barca dobila sankcije zbog kršenja Fifinih pravila, a Madridski klubovi su počinili istovjetne prekršaje, normalna praksa je da se suoče s istim kaznama - zaključio je Švicarac.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • armada20 16.12.2015.

    Jasno je zašto je na udaru Španjolski klubovi,zato što imaju najveći koef. u lp i el.

  • donandres 16.12.2015.

    Barca je kažnjena i to je bila jedna velika glupost i fijasko a ako nastave tako mogu kazniti i sve ostale klubove u europi, jer svi oni rade isto, ali koja je svrha toga. Ta djeca koja su došla iz kojekakvih sredina u npr La Masiju koja slovi za ponajbolju nogometnu školu su dobila sve uvjete za život, obrazovanje i razvoj u nogometnom smislu, tako da su oni samo na dobitku s tim stvarima

  • strmi007 16.12.2015.

    Hala MAdrid

Komentiraj...
Vidi sve komentare