To je to što me zanima!

Bogdanović i Zubčić zabili 51 koš i zaustavili Union Olimpiju

Cibona je odigrala najbolju utakmicu sezone i pobijedila Union Olimpiju 84-81, pa nakon četiri kola u NLB ligi više nema neporaženih momčadi
Vidi originalni članak

Prvi put ove sezone Cibona se nije raspala usred utakmice. Bojan Bogdanović i Tomislav Zubčić pružili su najbolje partije svojih mladih karijera, a "vukovi" su iščupali pobjedu protiv odličnih "zmajčeka", kojima je to prvi poraz u novoj sezoni.


- Dobili smo momčad koja je po imenima jača od nas i pokazali da se možemo nositi i s takvima - rekao je Zubčić, koji je postigao 18 koševa, među kojima i tricu za vodstvo 81-78 nešto više od pola minute prije kraja.


Tricom je odgovorio Jagodnik, a onda je Rok Stipčević, koji se do tada uglavnom sramotio, pronašao Marija Delaša, koji prvi put u dresu Cibone nije djelovao potpuno nezainteresirano. Najbolji junior svijeta zakucavanjem uz prekršaj sekundu i pol do sirene postavio je konačni rezultat.


- Ne mogu opisati koliko sam sretan zbog mojih igrača. Odigrali smo svih 40 minuta bez većih oscilacija, kakve su nas dosad pratile. Ovo nam puno znači - rekao je trener Zdravko Radulović.


Bogdanović je bio zaista nezaustavljiv. Zabio je 33 koša, gađao trice 3-7, a za dva poena i s linije slobodnih bacanja 8-9. Ima potpunu slobodu u igri i ogromno samopouzdanje, što se vidi u svakom njegovom pokretu. No prvi put otkad igra seniorsku košarku zablistao je i "vječiti talent" Tomislav Zubčić, koji je pogodio osam od 11 šutova.


- Kako uđem u igru, takav sam do kraja. A ona trica... Odmah sam znao da će ući. Čekao sam je cijelu utakmicu... Ma čekao sam je nekoliko utakmica i zato mi je tako slatka - rekao je presretni Zubo.



CEDEVITA PALA U BEOGRADU


Kako je u subotu Nymburk izgubio u Zadru, a Zagreb kod Krke, nedjelju su kao neporažene momčadi dočekali samo Cedevita i Olimpija. "Zmajčeki" su pali pod Tornjem, a Cedevita u Beogradu kod Partizana. U porazu od branitelja naslova 80-72 Cedevitu su predvodili Amerikanci Corsley Edwards (27 poena) i Dontaye Draper (21).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare