To je to što me zanima!

Bolji od najboljih: Omiljen je u Španjolskoj zbog skromnosti

Lijepo je biti ispred dva takva velikana kao što su Ronaldo i Messi, ali oduvijek govorim da je ovakva nagrada na kraju ipak zasluga momčadi, rekao je Iniesta
Vidi originalni članak

Leo Messi i Cristiano Ronaldo čekali su tko će od njih dvojice dobiti Uefinu nagradu za najboljeg igrača u Europi. No ostali su praznih ruku. Najbolji je Andres Iniesta (28). 

- Prošla sezona bila je zaista dobra iako nismo osvojili dva važna trofeja, Primeru i Ligu prvaka. No bili smo u konkurenciji do kraja, a to je također velik uspjeh. Ove sezone napravit ćemo sve da izbjegnemo pogreške iz prošle - rekao je Iniesta nekoliko minuta nakon što je primio nagradu u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Messi i Ronaldo brzo su nestali iz dvorane, vjerojatno razočarani i pomalo šokirani, a Iniesta je strpljivo odgovarao na sva pitanja.

- Otišao nam je Pep Guardiola, ali nije se ništa bitno promijenilo u našoj igri. Naravno, svatko ima svoj pogled na nogomet, tako i kod Tita Vilanove postoje određene manje razlike. No Barcelona će i dalje igrati prepoznatljivo - kazao je najbolji prošlosezonski nogometaš u Europi.

Iniesta nije tip od velikih riječi. Govori tiho i gotovo sramežljivo. Cijela Španjolska obožava ga jer je toliko skroman. Nimalo nalik na klasičnu sliku nogometne zvijezde.

- Skupina? Na papiru izgleda da smo favoriti, no nema lakog protivnika u Ligi prvaka. Možda je klišej reći tako nešto, ali istina je da možeš izgubiti od bilo koga ako nisi spreman i koncentriran 100 posto - kaže Iniesta.

Na pitanja o privatnom životu samo odmahuje glavom. U braku je s Annom, imaju kćer Valerie. Ima i svoju sortu vina, a sad ima i nagradu za prvu kopačku Europe.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • JosipPavlić 02.09.2012.

    samo nastavi i dalje tako igrati, nemoj da ti slava udari u glavu, sve čestitke

  • ante80 01.09.2012.

    Andres Iniesta je gospodin i kulturan covjek nije ko neki npr kao ovi ovde nasi balaknci koji samo znaju vredjat pametovat i mrzit se sto neki navijaju za hajduk a neki za dinamo

  • mm12m 01.09.2012.

    Kraljina i po' ! Iniesta u <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare