Obavijesti

Sport

Komentari 67

Bolji od najboljih: Omiljen je u Španjolskoj zbog skromnosti

Bolji od najboljih: Omiljen je u Španjolskoj zbog skromnosti
5

Lijepo je biti ispred dva takva velikana kao što su Ronaldo i Messi, ali oduvijek govorim da je ovakva nagrada na kraju ipak zasluga momčadi, rekao je Iniesta

VIDEO

Leo Messi i Cristiano Ronaldo čekali su tko će od njih dvojice dobiti Uefinu nagradu za najboljeg igrača u Europi. No ostali su praznih ruku. Najbolji je Andres Iniesta (28). 

- Prošla sezona bila je zaista dobra iako nismo osvojili dva važna trofeja, Primeru i Ligu prvaka. No bili smo u konkurenciji do kraja, a to je također velik uspjeh. Ove sezone napravit ćemo sve da izbjegnemo pogreške iz prošle - rekao je Iniesta nekoliko minuta nakon što je primio nagradu u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Messi i Ronaldo brzo su nestali iz dvorane, vjerojatno razočarani i pomalo šokirani, a Iniesta je strpljivo odgovarao na sva pitanja.

- Otišao nam je Pep Guardiola, ali nije se ništa bitno promijenilo u našoj igri. Naravno, svatko ima svoj pogled na nogomet, tako i kod Tita Vilanove postoje određene manje razlike. No Barcelona će i dalje igrati prepoznatljivo - kazao je najbolji prošlosezonski nogometaš u Europi.

Iniesta nije tip od velikih riječi. Govori tiho i gotovo sramežljivo. Cijela Španjolska obožava ga jer je toliko skroman. Nimalo nalik na klasičnu sliku nogometne zvijezde.

- Skupina? Na papiru izgleda da smo favoriti, no nema lakog protivnika u Ligi prvaka. Možda je klišej reći tako nešto, ali istina je da možeš izgubiti od bilo koga ako nisi spreman i koncentriran 100 posto - kaže Iniesta.

Na pitanja o privatnom životu samo odmahuje glavom. U braku je s Annom, imaju kćer Valerie. Ima i svoju sortu vina, a sad ima i nagradu za prvu kopačku Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika