To je to što me zanima!

Bomba iz Francuske: Lille nudi 10 mil. eura za Joška Gvardiola!

Francuzi baš u mladom igraču Dinama vide zamjenu za Brazilca Gabriela koji odlazi u Arsenal. Lille posljednjih godina čudesno razvija mlade igrače, no u igru će se ubrzo uključiti i puno veći klubovi...
Vidi originalni članak

Dinamo je ovoga ljeta već prodao dva važna igrača (Moro i Kadzior), Maksimir su napustili još Šemper i Baturina, a uskoro bi mogao otići i - Joško Gvardiol! Najmlađi prvotimac Dinama nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor (do 2025.) s hrvatskim prvakom, no ni to ne smanjuje interes europskih velikana za uslugama 18-godišnjeg stopera. Dapače, za Gvardiola već stižu i prve ozbiljne ponude, a kako se sada čini Zagrepčani će ga teško zadržati u svojim redovima do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najozbiljniji kupac za hrvatskog reprezentativca do 21 godine danas je Lille, francuski prvoligaš prvi je 'otvorenog garda' krenuo po Joška Gvardiola. I za njega već poslao ponudu vrijednu 10 milijuna eura. Čelnici Lillea već godinama prate mladog braniča, a odlaskom brazilskog stopera Gabriela u Arsenal (za 30-ak milijuna eura!), otvorilo im se mjesto za dolazak novog braniča. U Lilleu su jasni, njihov jedini 'pick' je mladi Gvardiol, pa su čak spremni i podebljati svoju ponudu kako bi ga što prije 'namamili' na transfer u Francusku.

Lille će odlaskom Gabriela (bivšeg igrača Dinama) ostati na samo tri centralna stopera, 36-godišnjem kapetanu Joseu Fonteu, te dvojici 20-godišnjaka Svenu Botmanu i Tiagu Djalu. Steve Botman stigao je ovoga ljeta iz mlade momčadi Ajaxa, Lille ga je uzeo na jednogodišnju posudbu s obavezom kupnje sljedećeg ljeta za 8 milijuna eura. Tiago Djalo je pak prošloga ljeta stigao iz U-19 momčadi Milana za pet milijuna eura.

Lille se proteklih godina pokazao kao klub koji kupuje kvalitetne mladiće, uspješno ih 'odgaja', pa na njima zarađuje nevjerojatan novac. Ovoga ljeta Lille je tako prodao Victora Osimhena (Napoli) i Gabriela (Arsenal) za 110 milijuna eura, prošle sezone klub su napustili Nicolas Pepe (Arsenal), Rafael Leao (Milan) i Thiago Mendes (Lyon) za čak 125 milijuna eura. A podsjetimo, u Lilleu se već sjajno razvija i naš Domagoj Bradarić.

Joško Gvardiol u utorak je debitirao na europskoj sceni, odmah oduševio protiv Cluja. I u tom dvoboju izgledao kao da je iza njega već 100 takvih dvoboja. Mladi branič imponirao je mirnoćom, lakoćom se nosio s domaćim napadačima, a na koncu i zabio penal koji je Dinamo odveo u daljnju fazu natjecanja.

No, službena ponuda Lillea samo će, budite sigurni, razbuditi i druge europske velikane, Gvardiol je već dulje vrijeme na meti talijanskih, njemačkih, pa i engleskih klubova, pa će se Dinamo sljedećih dana teško obraniti od navale takvih velikana. Pogotovo kada te cifre dosegnu i ozbiljniji dvoznamenkasti iznos. Joško Gvardiol iza sebe ima tek 13 nastupa za Dinamo, standardni je reprezentativac do 21 godine, a o njemu se već godinama priča samo u superlativima.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Vandravci Purgerski 27.08.2020.

    Taman da Mamić pokrije dugove u Bosni :D

  • MladenValentić 27.08.2020.

    Čim je Zoki preuzeo sve konce u klubu, počelo se s rasprodajom! Nek proda sve igrače, čistačice, održavatelje terena, oružare, reflektore, čemu se mučiti i trenirati! Ne znam je li za njega bitna prodaja igrača ili da se s igračima postižu rezultati? To nije mogao raditi za vrijeme Bjelice, pa ga je morao otjerati, pa je rošadama i transferima uništio Jovičevića, juniore Dinama, Dinamo II, Dinamo i Lokomotivu!

  • aaerts 27.08.2020.

    Joško Karfiol

Komentiraj...
Vidi sve komentare