To je to što me zanima!

Bonucci opravdavao rasističke uvrede, poklapa ga pola Europe

Navijači Cagliarija rasistički su vrijeđali Juventusovog tinejdžera Moisea Keana, a njegov je kapetan Leonardo Bonucci izjavio: Mislim da je krivnja 50:50 (?!). Poklopili su ga brojni igrači, bivši (su)igrači, navijači... Svi
Vidi originalni članak

Navijači Cagliarija sjajnog su 19-godišnjeg napadača Juventusa i talijanske reprezentacije Moisea Keana vrijeđali na rasnoj osnovi.

Odgovorio im je golom za Juventusovu pobjedu 2:0 na Sardiniji slaveći ispred njih raširenih ruku i gledajući ih bez treptaja.

Uvrede su postale još glasnije, a njegov kapetan Leonardo Bonucci nakon utakmice je dao nevjerojatnu izjavu:

- Mi smo profesionalci i ne bismo trebali provocirati. Moise to nije trebao napraviti, niti su navijači trebali reagirati na taj način. Mislim da je krivnja 50:50 (?!) - izjavio je Bonucci.

Naravno, svatko normalan reagirao je na Bonuccijevu relativizaciju rasizma.

'Imaš sreće da ja nisam bio tamo!'

Raheem Sterling koji je i sam nedavno bio meta rasističkih uvreda u Crnoj Gori napisao je: "Krivnja 50:50??? Na to se samo mogu nasmijati".

Legenda Arsenala Ian Wright je na Bonuccijevom Instagram profilu napisao: "Pič..ce jedna. Ti si problem!", a Mario Balotelli dodao:

- Šokiran sam. Umjesto da brani mladog suigrača on izjavi tako nešto... Bonucci, imaš sreće da ja nisam bio tamo!

Reagirao je i Memphis Depay, izravnim 'menšnanjem' Bonuccija na Twitteru:

- Razočaran sam tvojom reakcijom. I to još kao kapetana Juventusa. Dečko ima pravo slaviti kako hoće. I to dečko koji sa ogromnim ponosom igra za svoju zemlju, za Italiju. Nećemo šutjeti! Recimo ne rasizmu - istaknuo je Depay.

Kean? On je, među ostalim, istaknuo apsurd činjenice da igra za CRNO-BIJELE.

Inače, dečko je rođen u Pijemontu (gradić Vercelli) i igra za: Italiju.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • komentator__Luka 03.04.2019.

    možda je i bilo nešto rasizma ali i ti crnci pretjeruju i glume žrtve, nesmiješ više jedno krivo slovo reći odmah si rasist, ide mi to na onu stvar, pa sam uz bonuccija djelomice

  • user_432191 03.04.2019.

    Rasizam ne postoji više i samo mediji i svakakve udruge i društvo današnje izmišljaju...koja je razlika rekao ja uvredu crncu ili bijelcu,uvreda je uvreda....rekao ja sad nekome majmune isto je bio crn,bijel ili žut

  • 03.04.2019.

    Musolini I pavelic

Komentiraj...
Vidi sve komentare