To je to što me zanima!

Borba za Europu: Tomo Butina našao posao u Sjevernoj Irskoj

Bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije postao je savjetnik Glentorana, koji se bori za Europsku ligu i u playoffu mora kao potpuni autsajder srušiti dva suparnika
Vidi originalni članak

Tomislav Butina (45) nedavno je završio trenersku epizodu na Bliskom Istoku, a sad je pred nesvakidašnjim izazovom. Novi je posao pronašao u - Sjevernoj Irskoj!

Naime, bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije (branio na Euru 2004.) dogovorio je kratkotrajnu suradnju s Glentoranom, uoči playoffa sjevernoirske lige, gdje se klub bori da izbori mjesto u Europskoj ligi. Butina će biti savjetnik.

Tamošnji mediji predstavljaju Butinu kao osvajača brojnih titula s Dinamom, koji je branio protiv Zinedinea Zidanea i Waynea Rooneya na Euru 2004., a igrao je i uz Davora Šukera i Luku Modrića, te kasnije za Olympiakos i Club Brugge.

Poveznica sa Sjevernom Irskom? Novi trener Glentorana Mick McDermott.

“Upoznao sam Tomislava kad smo radili u Al Nasru u Dubaiju. Sad je trener golmana i Uefin instruktor, tako da je skupio veliko iskustvo. Zamolio sam ga da dođe Glentoran i upozna momčad, te je prošli vikend doletio u Belfast i ostat će s nama cijeli tjedan - rekao je McDermott i nastavio:

- U ponedjeljak je bio s nama na treningu i razgovarao s našim golmanima 10-15 minuta. Nama to puno znači, a i on je željan vidjeti na kakvoj smo mi razini nogometno.

Butina je u Belfastu branio za Dinamo u pretkolu Lige prvaka 2008. kada su "plavi" s 2-0 pobijedili Linfield.

Sada mu je izazov savjetima u kratkom roku pomoći prijatelju McDermottu i Glentoranu da preskoči favorizirani Glenavon (utorak, 20.45) i uđe u finale doigravanja za Europsku ligu, gdje bi ih u nedjelju onda čekao Coleraine ili Cliftonville. Glentoran s najlošije pozicije ulazi u playoff.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MateCro 07.05.2019.

    Butina najviše voli ulaziti igračima u butine šakama.

  • Flinta 07.05.2019.

    Cak i nogometasi bjeze u irsku, doduse sjevernu. Makar s obzirom na kvalitetu tamosnje lige, Tomo bi komotno jos uvijek mogao biti prvi golman

  • Kažeslavko 07.05.2019.

    Svi u Irsku,samo Butina u Sjevernu Irsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare