Obavijesti

Sport

Komentari 4

Borba za Europu: Tomo Butina našao posao u Sjevernoj Irskoj

Borba za Europu: Tomo Butina našao posao u Sjevernoj Irskoj

Bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije postao je savjetnik Glentorana, koji se bori za Europsku ligu i u playoffu mora kao potpuni autsajder srušiti dva suparnika

VIDEO

Tomislav Butina (45) nedavno je završio trenersku epizodu na Bliskom Istoku, a sad je pred nesvakidašnjim izazovom. Novi je posao pronašao u - Sjevernoj Irskoj!

Naime, bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije (branio na Euru 2004.) dogovorio je kratkotrajnu suradnju s Glentoranom, uoči playoffa sjevernoirske lige, gdje se klub bori da izbori mjesto u Europskoj ligi. Butina će biti savjetnik.

Tamošnji mediji predstavljaju Butinu kao osvajača brojnih titula s Dinamom, koji je branio protiv Zinedinea Zidanea i Waynea Rooneya na Euru 2004., a igrao je i uz Davora Šukera i Luku Modrića, te kasnije za Olympiakos i Club Brugge.

Goran Stanzl/PIXSELL

Poveznica sa Sjevernom Irskom? Novi trener Glentorana Mick McDermott.

“Upoznao sam Tomislava kad smo radili u Al Nasru u Dubaiju. Sad je trener golmana i Uefin instruktor, tako da je skupio veliko iskustvo. Zamolio sam ga da dođe Glentoran i upozna momčad, te je prošli vikend doletio u Belfast i ostat će s nama cijeli tjedan - rekao je McDermott i nastavio:

- U ponedjeljak je bio s nama na treningu i razgovarao s našim golmanima 10-15 minuta. Nama to puno znači, a i on je željan vidjeti na kakvoj smo mi razini nogometno.

Butina je u Belfastu branio za Dinamo u pretkolu Lige prvaka 2008. kada su "plavi" s 2-0 pobijedili Linfield.

Sada mu je izazov savjetima u kratkom roku pomoći prijatelju McDermottu i Glentoranu da preskoči favorizirani Glenavon (utorak, 20.45) i uđe u finale doigravanja za Europsku ligu, gdje bi ih u nedjelju onda čekao Coleraine ili Cliftonville. Glentoran s najlošije pozicije ulazi u playoff.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet