To je to što me zanima!

Rudeš deklasirao Varaždince i zakomplicirao borbu za 1. HNL!

U derbiju 26. kola Druge HNL Rudeš je pobijedio Varaždin 3-0 i tako nam donio dramu u borbi za prvo mjesto. Zabijali su Pavlek, Sekulić i Latković. Rudešani su se tako približili prvoplasiranim Varaždincima na samo dva boda zaostatka četiri kola prije kraja
Vidi originalni članak

Varaždin je imao sve u svojim rukama, pobjedom je mogao praktički osigurati povratak u prvoligaški rang nakon godinu dana izbivanja, ali Rudeš je zakomplicirao sve pobjedom u derbiju i unio nam neizvjesnost u završnicu sezone. 

Rudešani su morali ići na sve ili ništa, samo pobjeda ih je ostavljala u borbi za prvu ligu, a do toga su i došli uz vjetar fantastične podrške na stadionu Bl. Alojzija Stepinca gdje se skupilo više od 1000 gledatelja.

 Rudeš je slavio 3-0 protiv Varaždina u 25. kolu Druge HNL.  U prvoligaško društvo plasirat će se samo drugoligaški prvak, a četiri kola prije kraja Varaždin ima dva boda više od Rudeša (51-49).

Rudeš je od početka bio bolji na terenu, a najbolje šanse u prvom dijelu domaćin je stvorio u smiraju poluvremena. Prvo je gostujući igrač Teklić spasio pogodak izbacujući loptu s vratarske linije, dok je u posljednjim sekundama Sekulić pucao pored vrata.

Domaći sastav je bio aktivniji i u nastavku, a bolju je igru naplatio u 60. minuti kada je Pavlek glavom zabio svoj drugi gol sezone za 1-0 u velikom drugoligaškom derbiju. Nakon toga su se gosti posve raspali, a Rudeš je dva puta zabijao nakon kontranapada (Sekulić u 76. i Latković u 83. minuti) za konačnih 3-0.

I tako otvorio borbu za plasman u prvu ligu. Sve je otvoreno do samog kraja. Rudeš u sljedećem kolu igra protiv druge momčadi Osijeka, a Varaždin protiv Jaruna. 

U nastavku danu utakmice ovog kola još će odigrati Cibalia - Kustošija, Orijent 1919 - BSK, Dugopolje - Solin i Jarun - Opatija. U nedjelju će igrati Sesvete - Croatia Zmijavci, dok su u ponedjeljak na rasporedu posljednje dvije utakmice: Dinamo II - Dubrava TK i Osijek II - Inter-Zaprešić.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • poŠČenjak 01.05.2022.

    Klub koji nemože osigurati minimalne uvjete za 1hnl nebi smio ni dobiti priliku za nju! Jadno je da trenutno 2kluba iz prve HNL dijele 1 stadion a taj stadion nije ni od jednih ni od drugih! Neki uvjeti bi morali postojati, jasno je da ni Maksimir nije od Dinama ni Poljud od Hajduka al bar su u koncesiji na njima, ovi si nemogu ni priuštiti najam stadiona, dok klub ne počne držati do sebe najviši rang bi im trebao biti 2liga,

  • TheKop10 30.04.2022.

    Čestitke Rudešu koji nas je razbio! Ipak, sve je i dalje na nama jer imamo 2 boda viška.

  • kicovz 30.04.2022.

    Rudeš zasluženo pobijedio ! nikakva igra danas od varaždina😡 prvi gol mi se činilo da je bilo zaleđa, ali eto kažem rudeš danas puno bolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare