Obavijesti

Sport

Komentari 59

Rudeš deklasirao Varaždince i zakomplicirao borbu za 1. HNL!

Rudeš deklasirao Varaždince i zakomplicirao borbu za 1. HNL!
5

U derbiju 26. kola Druge HNL Rudeš je pobijedio Varaždin 3-0 i tako nam donio dramu u borbi za prvo mjesto. Zabijali su Pavlek, Sekulić i Latković. Rudešani su se tako približili prvoplasiranim Varaždincima na samo dva boda zaostatka četiri kola prije kraja

Varaždin je imao sve u svojim rukama, pobjedom je mogao praktički osigurati povratak u prvoligaški rang nakon godinu dana izbivanja, ali Rudeš je zakomplicirao sve pobjedom u derbiju i unio nam neizvjesnost u završnicu sezone. 

Rudešani su morali ići na sve ili ništa, samo pobjeda ih je ostavljala u borbi za prvu ligu, a do toga su i došli uz vjetar fantastične podrške na stadionu Bl. Alojzija Stepinca gdje se skupilo više od 1000 gledatelja.

Rudeš deklasirao Varaždin u borbi za Prvu HNL

 Rudeš je slavio 3-0 protiv Varaždina u 25. kolu Druge HNL.  U prvoligaško društvo plasirat će se samo drugoligaški prvak, a četiri kola prije kraja Varaždin ima dva boda više od Rudeša (51-49).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rudeš deklasirao Varaždin u borbi za Prvu HNL

Rudeš je od početka bio bolji na terenu, a najbolje šanse u prvom dijelu domaćin je stvorio u smiraju poluvremena. Prvo je gostujući igrač Teklić spasio pogodak izbacujući loptu s vratarske linije, dok je u posljednjim sekundama Sekulić pucao pored vrata.

Rudeš deklasirao Varaždin u borbi za Prvu HNL

Domaći sastav je bio aktivniji i u nastavku, a bolju je igru naplatio u 60. minuti kada je Pavlek glavom zabio svoj drugi gol sezone za 1-0 u velikom drugoligaškom derbiju. Nakon toga su se gosti posve raspali, a Rudeš je dva puta zabijao nakon kontranapada (Sekulić u 76. i Latković u 83. minuti) za konačnih 3-0.

Rudeš deklasirao Varaždin u borbi za Prvu HNL

I tako otvorio borbu za plasman u prvu ligu. Sve je otvoreno do samog kraja. Rudeš u sljedećem kolu igra protiv druge momčadi Osijeka, a Varaždin protiv Jaruna. 

U nastavku danu utakmice ovog kola još će odigrati Cibalia - Kustošija, Orijent 1919 - BSK, Dugopolje - Solin i Jarun - Opatija. U nedjelju će igrati Sesvete - Croatia Zmijavci, dok su u ponedjeljak na rasporedu posljednje dvije utakmice: Dinamo II - Dubrava TK i Osijek II - Inter-Zaprešić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
26. kolo Druge HNL 15.00 , Rudeš
Rudeš
Pavlek 59', Sekulić 76', Latković 82'
3 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice! Rudeš je zasluženo slavio 3-0 i tako se približio prvoplasiranom Varaždinu na samo dva boda zaostatka. Odnosno, čeka nas prava drama u borbi za Prvu HNL četiri kola prije kraja.

Varaždinci su bili bezopasni i bezidejni. Rudešu je trebala pobjeda da snovi o prvoj ligi ostanu živi pa se tako i postavio na terenu. Prepustio je loptu gostima, ali je prijetio i napadao. U drugom dijelu se isplatilo.

Zabijali su Pavlek, Sekulić i Latković za veliku pobjedu i dramu u samoj završnici sezone. 

90'

Još tri minute sudačke nadoknade. I jedni i drugi čekaju posljednji sučev zvižduk. 

88'

Još jedan žuti karton na utakmici. Dobio ga je Leon Belcar. Pao je tempo, Rudeš nema potrebe više jurcati, Varaždin čeka da završi ovo mučenje. Ukratko, svi čekaju kraj. 

Inače, Rudešu će ovo biti prva pobjeda nad Varaždinom u četvrtom susretu. U prethodne tri utakmice Varaždinci su slavili. 

82'

Latkoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić! Treći put danas čujemo legendarnu pjesmu 'Who let the dogs out'. Rudeš ima 3-0.

Dobio je sjajnu loptu u prostor, izašao sam pred Sentića i prebacio za veliko vodstvo.

Briljantna predstava domaćina koji su iskoristili sve svoje šanse i razbili indisponirane Varaždince koji baš ništa nisu pokazali.

Kao da su došli obraniti bod koji bi ih odveo na korak od prve lige, ali to im se obilo o glavu. 

81'

Nova izmjena u redovima Rudeša. Izašao je Shatri, ušao Stipo Marković, bivši član Lokomotive. 

Komentari 59