To je to što me zanima!

Boris Tišma izlazi na NBA draft!

Mladi hrvatski košarkaš je u Real Madridu od svoje 13. godine kada je u glavni grad Španjolske stigao iz KK Dubrave, a od ove polovice sezone je u potrazi za minutažom otišao na posudbu u Real Betis
Vidi originalni članak

Nakon što je prije nekoliko svoj izlazak na NBA draft najavio dragulj hrvatske košarke Roko Prkačin, isto je učinio i njegov kolega iz reprezentacije Boris Tišma (19), a sve je potvrdio igračev menadžer Miško Ražnatović ESPN-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi hrvatski košarkaš je u Real Madridu od svoje 13. godine kada je u glavni grad Španjolske stigao iz KK Dubrave, a od ove polovice sezone je u potrazi za minutažom otišao na posudbu u Real Betis za koje je odigrao 11 utakmica te prosječno ubacivao 2,2 poena za devet minuta na parketu.

BORIS TIŠMA Real poslao talentiranog Hrvata na posudbu u imenjaka iz Betisa

Rođeni Zagrepčanin je u kolovozu prošle godine potpisao profesionalni dvogodišnji ugovor s Real Madridom, a sa 17. godina je postao osmi Hrvat koji je igrao za košarkaški Real Madrid. Prije njega su za košarkaški 'kraljevski klub' igrali Dražen Petrović, Žan Tabak, Damir Mulaomerović, Mario Stojić, Marko Tomas, Ante Tomić te Bojan Bogdanović.

STIGAO IZ DUBRAVE Mladi Hrvat sa 17 godina je debitirao za Realove seniore!

Tišma je također osvajač kadetskog europskog prvenstva 2018., kada je zajedno sa Rokom Prkačinom odveo Hrvatsku do najsjajnijeg, zlatnog odličja. Na tom Euru je bilježio prosječno 18 koševa, 5 skokova i 2,7 asistencija po utakmici, a u najvažnijoj, finalnoj je zabio 24. 

Osim njih dvojice, zasad je izlazak na draft najavio i Danko Branković.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lajh1985 28.05.2021.

    sto ce on u NBA takav krzljav sa 2.2 poena...budu ga pojeli ko hijene na parketu ak ne dobije barem 15 kila

Komentiraj...
Vidi sve komentare