Sport

Komentari 1

Real poslao talentiranog Hrvata na posudbu u imenjaka iz Betisa

Real poslao talentiranog Hrvata na posudbu u imenjaka iz Betisa

Osvajač europskog kadetskog zlata 2018. prošlog je kolovoza potpisao dvogodišnji ugovor s Real Madridom, a za seniorsku momčad je debitirao još kao 17-godišnjak. Sad seli u potrazi za minutažom

Mladi hrvatski košarkaš Boris Tišma (18) koji igra na poziciji beka ili niskog krila do kraja će sezone nastupati za Real Betis Coosur, tako je odlučila uprava Real Madrida.

Tišma je u Real Madridu od svoje 13. godine kada je u glavni grad Španjolske stigao iz KK Dubrave, a do prošlog kolovoza živio je u kompleksu Ciudad Real Madrid.

Tada je Boris potpisao profesionalni ugovor s Real Madridom, a za seniorsku momčad je debitirao u siječnju prošle godine. Trebao je potpisati na četiri godine, ali zbog korona krize je došlo do revizija ugovora pa tako i njegovog, stoga je potpisao na dvije godine uz mogućnost ranijeg odlaska u NBA, naravno, uz odštetu.

Ranije je odbio puno izdašniju ponudu Valencije.

Boris je ujedno i osmi Hrvat koji je igrao za košarkaški Real Madrid. Prije njega su za košarkaški 'kraljevski klub' igrali Dražen Petrović, Žan Tabak, Damir Mulaomerović, Mario Stojić, Marko Tomas, Ante Tomić te Bojan Bogdanović.

Tišma je također osvajač kadetskog europskog prvenstva 2018., kada je zajedno sa Rokom Prkačinom odveo Hrvatsku do najsjajnijeg, zlatnog odličja.

Na tom Euru je bilježio prosječno 18 koševa, 5 skokova i 2,7 asistencija po utakmici, a u najvažnijoj, finalnoj je zabio 24. Nakon utakmice morao je tješiti momčadskog kolegu Garubu koji, inače, ima respektabilnu minutažu u Real Madridu.