To je to što me zanima!

Westfalen slavi Aubameyanga: Hattrickom torpedirao Benficu!

'BLITZKRIEG' Nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1-0 za Dortmund, u drugom se dogodio 'blitzkrieg' kojeg je predvodio Aubamyang! U dvije minute šokirana je Benfica, a sjajni Gabonac utrpao je hattrick
Vidi originalni članak

Borussia Dortmund plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4-0 i s ukupnih 4-1 prošli dalje. Bila je to utakmica u kojoj su Nijemci bili izraženi favoriti, a Portugalci su stigli na svoje deseto gostovanje u Njemačku i upisali deseti poraz!

Golove su za Borussiju dali Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85) i Christian Pulišić (59). 

Borussia je uspjela nadoknaditi poraz iz Lisabona zahvaljujući sjajnom Gaboncu Aubemeyangu, koji je postigao hattrick, ali i mladom Amerikancu hrvatskih korijena Christianu Pulišiću koji je u 59. minuti pogodio za vodstvo od 2-0, što je i prelomilo utakmicu te slomilo otpot Portugalaca. 

Njemačka momčad je povela već u 4. minuti kada je nakon udarca s kuta ostao sam Aubameyang koji s tri metra pogađa mrežu. U 29. minuti branič Benfice iz blizine glavom puca ravno u vratara, a to su bila i gotovo jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu. 

Drugi dio je započeo sjajnom šansom igrača Benfice Pizzija čiji je udarac s deset metara u zadnji trenutak blokiran. U 59. minuti Aubameyang je upropastio veliku priliku za Borussiju, ali je u nastavku akcije Pulišić zabio iz blizine nakon s preciznog ubacivanja Pisczeka.

Dvije minute kasnije Borussia je povela s 3-0 kada je Schmelzer s desne strane uputio savršeno dodavanje na koje je natrčao Aubameyang i s dva metra je zakucao u mrežu. U 84. minuti Bartra je pogodio vratnicu udarcem glavom nakon kornera, ali minutu kasnije uslijedila je i konačna potvrda prolaska Borussije.  

Castro je uputio preciznu prizemnu loptu s lijeve strane, a Aubameyang je ponovno iz blizine bio neumoljiv te je postigao i svoj treći gol na utakmici. 

Zasluženo Nijemci idu u četvrtfinale Lige prvaka, a na krilima sjajnog Gabonca sve prepreke čine se savladivim. Pogotovo na prekrasnom Westfalenu na kojem je večeras bilo 70 tisuća ljudi koji su priredili spektakularnu atmosferu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • AC.MILAN 09.03.2017.

    gdje ste sada vi koji ste kada je prihvatio poziv SAD-a govorili za Pulišića da takvih imamo na bacanje, kada sam govorio da će biti klasa. pa baš takav tip igrača nam fali na desnom krilu, zamislite lijevo Perišić, desno on. nažalost, nije odabrao nas, ali i dalje stoji da će biti top 5 krila svijeta za par godina

  • mestar 08.03.2017.

    NJemci standarno uvijek isto borbeno i ne staju citavu utakmicu ni zabusavanja.

  • Karlo Butić Butigol 08.03.2017.

    Kakva igracina je ovaj Pulisic,decko ima 18 godina a takvu mirnocu u igri ima i to jos u Ligi Prvaka.A kad sam gledao onaj SP U-17 u Cileu nije bio nista bolji od Brekala,cak je i Brekalo vise briljirao na tom natjecanju a i Brekalo mi nekako ima lijepsi stil igre.Pitanje je sad sto se dogodilo i zasto Brekalo igra u 2.Njemackoj ligi u Stuttgartu,a ovaj rastura s Borussiom Dortmund u Ligi Prvaka.Da mi mi netko moze dati konkretan odgovor??

Komentiraj...
Vidi sve komentare