To je to što me zanima!

Bostonu prva pobjeda u seriji s Miamijem. Za prolaz u finale protiv Denvera treba mu čudo...

Nijedna momčad nije pobijedila seriju doigravanja NBA lige nakon što je gubila 3-0. Njih 150 je pokušalo, uvijek neuspješno. Celticsi imaju nemoguću misiju ispred sebe nakon pobjede u četvrtoj utakmici
Vidi originalni članak

Boston Celticsi spasili su se od ispadanja iz finala istočne konferencije NBA lige. Na gostujućem su terenu Celticsi pobijedili Miami Heat 116-99 i time izbjegli 'metlu', odnosno poraz bez pobjede u seriji doigravanja.

Za spas je najzaslužniji bio Jayson Tatum s 33 koša (šut 14-22, trica 5-9), 11 skokova i sedam asistencija. Cijela startna petorka Celticsa zabila je dvocifreni broj koševa, a nakon Tatuma najviše je zabio Jaylen Brown, 17 koševa (šut 7-16) uz četiri skoka i četiri asistencije.

JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je najbolji u NBA ligi IZBACIO 'KRALJA' Metla! Jokićev triple double za prvo finale Denvera u povijesti

U porazu Miamija najbolji je bio Jimmy Butler s 29 koševa (šut 9-21) uz devet skokova i pet asistencija. Gabe Vincent zabio je 17 koševa, a Caleb Martin 16. Momčad iz Floride tako je propustila prvu 'meč loptu' protiv Celticsa. Pobjeda bi im svakako dobro došla, s obzirom na to da su Denver Nuggetsi 'pomeli' LA Lakerse i već se odmaraju za veliko finale.

Nemoguća misija za Celticse?

Ipak, Celticsi su se spasili, ali pred njima je praktički nemoguća misija. Nijedna momčad u povijesti NBA lige nije pobijedila u bilo kojoj seriji doigravanja nakon deficita od 3-0. Samo su tri momčadi uspjele izjednačiti nakon što su gubile 0-3, ali sve su izgubile sedmu utakmicu u seriji.

ODLAZAK VELIKANA Carmelo Anthony završava NBA karijeru: 'Sjećam se kad nisam imao ništa, samo loptu i san...'

  • Finale NBA lige 1951  New York Knicksi protiv Rochester Royalsa: 3-4
  • Druga runda 1994.  Denver Nuggetsi protiv Utah Jazza: 3-4
  • Prva runda 2003. Portland Trail Blazersi protiv Dallas Mavericksa: 3-4

Šanse, dakle, nisu na strani Bostona. Ipak, serija se nastavlja, a Celticsi priliku za novo iznenađenje imaju u petak od 2 sata i 30 minuta. Peta utakmica igrat će se u Bostonu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Svinjoslav 24.05.2023.

    A vi ofce gledate ove afro nabijače lopte par hiljada kilometara dalje. Stvarno nemam riječi.

  • MatijaKezele 24.05.2023.

    Čuda su moguća 😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare