To je to što me zanima!

Braco pomaže Kovaču: Dovodi mu njemačkog wunderkinda...

Poljuljani Bayern treba pojačanja, a sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić treneru Niki Kovaču želi mu ih i omogućiti. Bayernu je potrebna smjena generacija, a izbor je pao na Kaija Havertza
Vidi originalni članak

'Arjen Robben i Franck Ribery su za staro željezo', tako otprilike glase svi medijski napisi u Njemačkoj. 

Niko Kovač pod velikim je kritikama, ali dio opravdanja za loše rezultate mnogi mu nalaze u staroj momčadi kojoj je nužna smjena generacija.

Skauti Bayerna poslani su na misiju po cijeloj Europi, a sve koordinira Hasan Salihamidžić. Prva želja zimskog prijelaznog roka je njemački reprezentativac Kai Havertz (19), a za njega Bayern vodi veliku bitku s Barcelonom.

Havertz je daroviti ofenzivni veznjak Bayer Leverkusena za koji je ove sezone postigao četiri gola u Bundesligi, a još tri dodao je u Europskoj ligi. Dodao je i šest asistencija u svim natjecanjima. Za reprezentaciju Njemačke skupio je dva nastupa i sve bolje kotira kod njemačkog izbornika Joachima Lowa.

Španjolski Mundo Deportivo javlja da je Havertza žarko željela i Barcelona, a mladi je igrač skaute impresionirao sjajnim pregledom igre i dobrom tehnikom. Ipak, španjolski mediji otkrivaju da je Havertz već sve dogovorio s Bayernom te ne želi napuštati Njemačku.

Kai Havertz bi trebao popuniti mjesto Jamesa Rodrigueza kojeg Kovač ne može smisliti. Hrvatski trener odlučio je ne otkupiti ga od Real Madrida, a i igrač i klub žele raskinuti tu suradnju već ove zime. 

Veznjak Bayera idealno se uklapa u priču o pomlađivanju, a u Bayern je u ovom zimskom prijelaznom roku stigao i Kanađanin Alphonso Davies (18). Sve ozbiljnije u prvoj ekipi participira i Južnokorejac Woo-yeong Jeong (19) koji je stigao iz Incheona. Niko Kovač oživio je i Portugalca Renata Sanchesa (21), a svi nabrojani mladići trebali bi biti temelj novog, modernijeg Bayerna.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 14.12.2018.

    Trebali bi vidjeti da Juppa vrati, koji bi to preobražaj nagli bio, to znaju svi Bayernovi fanovi..I onda ekipa priča o nekoj veteranskoj ekipi Bavaraca, a samo 2 igrača su im realno za lagani otpis. Hummels ulazi u 30.-tu, pa to su najbolje godine za braniče, još par god može halat na max nivou; Sule je jedan od najboljih mladih stopera na svijetu i budući top 5-10 stoper na svijetu; Boateng u 30.-oj; Alaba jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu u 26.godini; Kimmich jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, može igrat apsolutno sve...; Thiago jedan od boljih veznjaka sigurno u 27.god; Goretzka koji je bez konk najbolji mladi veznjak u Njem i općenito u svijetu medju najboljima, dečko će bit teška topčina; Tolisso je odlična takodjer veznjak u 24.god; Renato iako se izgubio 21 god; Gnabry 23 god; James 27 god; Coman 22 god; Muller u 29.-oj, Lewy koji je već godinama top 5 napadač sigurno u 29.-god... U ovoj ekipi bi se vrhunski strateg našao ko dječak u dućanu sa slatkišima, samo bojim se da Niko niti je ikad bio vrhunski stručnjak, niti će ikad biti.....

  • jure007 14.12.2018.

    Bayernu treba novi „Braco“

  • intellectus 14.12.2018.

    Jako čudan i nekompetentan zaključak, citiram "Braco pomaže Kovaču: Dovodi mu njemačkog wunderkinda...".......iskreno rečeno, meni je taj "braco" u najmanju ruku čudna osoba, vjerujem da se on neće dugo održati u Bayern-u. Da li će letjeti prije ili skupa sa Nikom, e to je još nejasno, draže bi mi bilo prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare