To je to što me zanima!

Bravo, Dina! Preplivala četvrti maraton od sedam najvećih...

Dina Levačić preplivala je u ponedjeljak kanal u Tsugaru u Japanu između otoka Honshua i Hokkaida i tim, svojim četvrtim maratonom, postala tek 67. osoba kojoj je to pošlo za rukom
Vidi originalni članak

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (23), članica Kluba daljinskoga plivanja Split, preplivala je kanal Tsugaru u Japanu koji se nalazi između otoka Honshua i Hokkaida i spaja Japansko more i Tihi ocean, izvijestio je u ponedjeljak ujutro njezin stožer koji je prati u Japanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dina Levačić startala je u ponoć po lokalnom japanskom vremenu, a do Hokkaida preplivala je gotovo 31 kilometar za sedam sati, 13 minuta i 15 sekunda, navodi se u izvješću njezina stožera dostavljenoga Hini u Splitu.

Dina je tako postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru. Ovim preplivavanjem ostvarila je četvrti maraton od ukupno velikih sedam.

Do sada je, naime, preplivala kanal Catalina, La Manche, kanal Molokai i Tsugaru, a ostali su joj za preplivati Sjeverni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal (Novi Zeland).

Nakon svog četvrtog maratona, Dina je prokomentirala prepreke koje su joj se našle na putu.

- Kanal se pokazao zahtjevan kao što je i najavljeno. Na samom početku, prvih par sati su bili umjereni valovi, a kada smo izašli na otvorenije more, postali su veći i neugodniji - rekla je Dina pa pohvalila i kapetana broda. 

- Kapetan je brod namještao tako da pokuša mene zakloniti od valova, da mi bude što lakše plivati, tako da je i on odradio svoj dio posla.

Dina je ovaj podvig posvetila "svome Diksiju i svim životinjama koje još uvijek čekaju topli dom".

(eg)

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Ustani bane 19.08.2019.

    7 sati, svaka čast

  • flipcip 19.08.2019.

    Pošto je to plivanje ?

  • chupacabra 19.08.2019.

    Zvonimir Levačić > Dina Levačić

Komentiraj...
Vidi sve komentare