To je to što me zanima!

Bravo, Karla! Viceprvakinja je svijeta s ozlijeđenim rebrom!

Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Imala sam i ozljedu rebra, što mi je bio dodatni izazov. Dala sam sve od sebe, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se, rekla je Prodan
Vidi originalni članak

Sjajne vijesti dolaze sa Svjetskog juniorskog prvenstva u judu na Bahamima. Karla Prodan je, u konkurenciji do 78 kg, osvojila srebrnu medalju. Splićanka je to uspjela s jednom otegotnom okolnošću:

- Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Imala sam i ozljedu rebra, što mi je bio dodatni izazov. Dala sam sve od sebe, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se - izjavila je 20-godišnja Prodan.

Inače, Prodan je i svjetska kadetska prvakinja iz 2015. Pravu dramu doživjela je u polufinalu. Prvo je povela, zatim joj je wazari poništen, Njemica Zenker je uzvratila i povela, a onda je Prodan 14 sekundi prije kraja odvela borbu u 'golden score'.

Još jednim wazarijem prošla je u finale, ali nije mogla protiv sjajne Japanke Wade. Umor je došao na naplatu:

- Japanka je bila ustrajnija, Karla je imala poneku "rupu" u borbi i vidjelo se da je iscrpljena od jako napornog polufinala. Svjetsko srebro je u džepu, sad slijedi kvalitetan odmor, a zatim utrka za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako nastavi ovako raditi, nije nemoguća misija, izjavio je njezin trener, Vladimir Preradović.

Tihea Topolovec osvojila je sedmo mjesto, a Lea Gobec je izgubila u prvom nastupu od Britanke Ludford.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Papatest 21.10.2018.

    Eh da nije bilo tog prokletog rebra ti bi bila filmska diva za odrasle

  • DraženMuhvić 21.10.2018.

    Lijepo. Jedino treba reći da neki sportovi drugačije kategoriziraju svoje natjecatelje po starosnoj dobi. Tako su u judu juniori/juniorke natjecatelji do zaključno 20 godina starosti (ili ako u toj natjecateljskoj godini navršavaju toliko godina). Karla je inače u seniorskoj konkurenciji u svojoj težinskoj kategoriji negdje oko 300-tog mjesta u svijetu, a nije više da je mala klinka... Koliko može napredovati u jakoj konkurenciji - pitanje je, ali svejedno, medalja je medalja... Ako i ne bude u svjetskom vrhu i ne uspije u svijetu sporta kojim se bavi, bitno je da bude dobra osoba (zgodna već je).

  • MaxFranc 21.10.2018.

    Svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare