To je to što me zanima!

Hrvatska ima dva para među osam! Dodig i Čilić idu dalje: Školski kolega me savjetovao

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale parova na Olimpijskim igrama nakon što su pobijedili američki par Ram/Tiafoe! Za polufinale će igrati protiv Britanaca Joea Salisburyja i Andyja Murraya
Vidi originalni članak

Fantastičan tjedan za hrvatski tenis! Nakon Nikole Mektića i Mate Pavića, četvrtfinale parova u Tokiju izborili su kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Baš kao i u prvom kolu protiv Nishioke i Daniela, kumovi niti ovaj put nisu izgubili set, a od međugorskog reketa nastradali su Amerikanci Rajeev Ram i Francis Tiafoe (6-3, 7-5).

- Marin je vrhunski odigrao ova dva meča, a meni je puno lakše i stvarno uživam. Sada je samo pitanje koliko ćemo se uigrati, dolaze sve jači protivnici - rekao je Dodig.

Dodig i Čilić su samouvjereno djelovali i u prvom meču protiv japanskog para, a danas su bili još bolji. Pokazali su koliko je jaka kumska veza. Nakon uvjerljivog prvog seta, gledali smo dramu u drugom. Tiafoe i Ram imali su dvije set lopte, ali Marin i Ivan su se spasili pa odmah u sljedećem gemu napravili break i potvrdili pobjedu.

- Osjećam se dobro u parovima, jako su mi pomogli onih par dana prije početka i treninzi s Ivanom. Sad sam odradio pojedinačno i aklimatizirao se. Ivanov brat, a moj školski kolega nam je dosta pomogao savjetima. Još jedan sjajan meč danas, Ram je vrhunski igrač u parovima, Ivan ga poznaje i znao je prepoznati nekoliko situacija u meču koje su nam donijeli ključne poene - kazao je Čilić.

Naši tenisači su u prvom setu u prve probleme ušli u trećem gemu. Tiafoe je sjajno reagirao nakon Dodigovog servisa i donio svome paru dvije break lopte. Ipak, Dodig nas je izvukao sjajnim servisima i izjednačio na 2-2.

Nanjušili su kumovi slabosti američkog para i žestoko pritisnuli u šestom gemu. Fantastično su reternirali i zaradili tri break lopte koje su pak propustili, Ram je spasio četvrtu, ali petu nije mogao. Poveli smo 4-2.

Čilić i Dodig su do kraja seta mirno odservirali i zaključili prvi set sa 6-3.

U drugom setu nismo vidjeli break lopte do šestog gema. I američki i hrvatski par bili su sigurni na servisu, no sve do trenutka kada su Ram i Tiafoe izborili dvije break lopte. Na svu sreću, Čilića je poslužio servis u ključnom trenutku pa smo uspjeli izjednačiti na 3-3.

U desetom gemu novi problemi za Čilića i Dodiga. Vidjeli smo veliku borbu, Amerikanci su nas pritisnuli i s 40-15 izborili dvije set lopte, ali opet Marinov servis zna kada treba funkcionirati. Uspjeli smo se izvući i izjednačiti na 5-5.

Nakon drame na servisu, eto prvog breaka u drugom setu! Čilić je fantastično reternirao Ramu i izborio dvije break lopte, a odmah prvu smo i iskoristili. Tiafoe je lopticu zakucao u mrežu.

I došao je servis za meč i nova drama.Amerikanci su pritisnuli i imali 0-30, ali uspjeli su naši preokrenuti. Dodigov servis i Marinov forhend progurali su nas među najboljih osam na Olimpijskim igrama!

Kumovi će za polufinale igrati protiv Britanaca Joea Salisburyja i Andyja Murraya. Osvajač zlatne medalje iz Londona je u Tokiju odustao od singla zbog ozljede mišića, no već isti dan je nastupio u parovima. Na kraju je dogurao do četvrtfinala.

- Jako su dobri, odigrali su dva meča i svladali favorite. Tko god pobijedi u tom meču, imat će veliku šansu za medalju. Moramo odigrati kao dosad ili još malo dignuti razinu naše igre i onda će sve biti lakše - zaključio je Dodig.

Dodig i Čilić su s velikim očekivanjima došli u Tokio i to s razlogom. Nisu u karijeri odigrali puno zajedničkih mečeva, ali kada god su igrali, radili su senzacije. Iskusni su, fantastično se razumiju na terenu i djeluju baš samouvjereno, točno znaju kada tko mora više potegnuti. Sjetit ćemo se svi nevjerojatne pobjede nad braćom Bryan u četvrtfinalu Davis Cupa 2016. godine, a iste godine su u Zadru pobijedili Herberta i Mahuta, tada najbolji par svijeta.

Već tada su pokazali da se mogu nositi s najboljim parovima na svijetu, a sada su u Tokiju na korak od borbe za medalje.

Prije pet godina smo u parovima ispali već u prvom kolu (Čilić i Draganja), a sada imamo dva para među najboljim osam. Hrvatska je postala moćna teniska sila!

- Marin i Ivan su opet prošli bez izgubljenog seta, protiv kombinacije koja je u prvom kolu izbacila jako kvalitetan ruski par, što dosta govori. Nikola i Mate također igraju odlično, a Talijani koje su pobijedili u ponedjeljak su se pokazali kao jak suparnik. No, to smo i očekivali, to je mlad par s velikom kvalitetom. Idemo dalje, prilagodili smo se na uvjete, oba para igraju odlično i želimo da se tako nastavi - kaže izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • onlyfans 27.07.2021.

    kakve su ovo majice, dodig, stavi kockice, cilic stavi hrvatska na ledjima i ti dodig, ovo ne znam ko igra

  • 27.07.2021.

    Miriše na hrvatsko 🥇

  • schmeling 27.07.2021.

    Čilić pokazuje napredak što se tiče majice u kojoj nastupa. U Riju se sjećam nastupa protiv Francuza koji je nastupao u majici nacionalnih boja i natpis France na leđima. Čilić nista slično. Sada ima majicu sa našim prepoznatljivim bojama i kvadratićima, to je napredak. Znači na slijedećim OI možemo očekivati natpos države koju zastupa. Što se tiče Donne, ona nastupa u potkošulji sa znakom Nike, njezina protivnica u teniskoj komplet suknjici i sa natpisom Kazahstan na leđima. Ili su oni koji su u organizaciji naših sportaša totalni diletanti ili nikoga nije briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare