Obavijesti

Sport

Komentari 73

Hrvatska ima dva para među osam! Dodig i Čilić idu dalje: Školski kolega me savjetovao

Hrvatska ima dva para među osam! Dodig i Čilić idu dalje: Školski kolega me savjetovao

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale parova na Olimpijskim igrama nakon što su pobijedili američki par Ram/Tiafoe! Za polufinale će igrati protiv Britanaca Joea Salisburyja i Andyja Murraya

VIDEO

Fantastičan tjedan za hrvatski tenis! Nakon Nikole Mektića i Mate Pavića, četvrtfinale parova u Tokiju izborili su kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig!

Pokretanje videa...

Matea Jelić VIDEO

Baš kao i u prvom kolu protiv Nishioke i Daniela, kumovi niti ovaj put nisu izgubili set, a od međugorskog reketa nastradali su Amerikanci Rajeev Ram i Francis Tiafoe (6-3, 7-5).

- Marin je vrhunski odigrao ova dva meča, a meni je puno lakše i stvarno uživam. Sada je samo pitanje koliko ćemo se uigrati, dolaze sve jači protivnici - rekao je Dodig.

Dodig i Čilić su samouvjereno djelovali i u prvom meču protiv japanskog para, a danas su bili još bolji. Pokazali su koliko je jaka kumska veza. Nakon uvjerljivog prvog seta, gledali smo dramu u drugom. Tiafoe i Ram imali su dvije set lopte, ali Marin i Ivan su se spasili pa odmah u sljedećem gemu napravili break i potvrdili pobjedu.

Tennis - Men

- Osjećam se dobro u parovima, jako su mi pomogli onih par dana prije početka i treninzi s Ivanom. Sad sam odradio pojedinačno i aklimatizirao se. Ivanov brat, a moj školski kolega nam je dosta pomogao savjetima. Još jedan sjajan meč danas, Ram je vrhunski igrač u parovima, Ivan ga poznaje i znao je prepoznati nekoliko situacija u meču koje su nam donijeli ključne poene - kazao je Čilić.

Naši tenisači su u prvom setu u prve probleme ušli u trećem gemu. Tiafoe je sjajno reagirao nakon Dodigovog servisa i donio svome paru dvije break lopte. Ipak, Dodig nas je izvukao sjajnim servisima i izjednačio na 2-2.

Nanjušili su kumovi slabosti američkog para i žestoko pritisnuli u šestom gemu. Fantastično su reternirali i zaradili tri break lopte koje su pak propustili, Ram je spasio četvrtu, ali petu nije mogao. Poveli smo 4-2.

Tennis - Men

Čilić i Dodig su do kraja seta mirno odservirali i zaključili prvi set sa 6-3.

U drugom setu nismo vidjeli break lopte do šestog gema. I američki i hrvatski par bili su sigurni na servisu, no sve do trenutka kada su Ram i Tiafoe izborili dvije break lopte. Na svu sreću, Čilića je poslužio servis u ključnom trenutku pa smo uspjeli izjednačiti na 3-3.

U desetom gemu novi problemi za Čilića i Dodiga. Vidjeli smo veliku borbu, Amerikanci su nas pritisnuli i s 40-15 izborili dvije set lopte, ali opet Marinov servis zna kada treba funkcionirati. Uspjeli smo se izvući i izjednačiti na 5-5.

Nakon drame na servisu, eto prvog breaka u drugom setu! Čilić je fantastično reternirao Ramu i izborio dvije break lopte, a odmah prvu smo i iskoristili. Tiafoe je lopticu zakucao u mrežu.

I došao je servis za meč i nova drama.Amerikanci su pritisnuli i imali 0-30, ali uspjeli su naši preokrenuti. Dodigov servis i Marinov forhend progurali su nas među najboljih osam na Olimpijskim igrama!

Tennis - Men

Kumovi će za polufinale igrati protiv Britanaca Joea Salisburyja i Andyja Murraya. Osvajač zlatne medalje iz Londona je u Tokiju odustao od singla zbog ozljede mišića, no već isti dan je nastupio u parovima. Na kraju je dogurao do četvrtfinala.

- Jako su dobri, odigrali su dva meča i svladali favorite. Tko god pobijedi u tom meču, imat će veliku šansu za medalju. Moramo odigrati kao dosad ili još malo dignuti razinu naše igre i onda će sve biti lakše - zaključio je Dodig.

Dodig i Čilić su s velikim očekivanjima došli u Tokio i to s razlogom. Nisu u karijeri odigrali puno zajedničkih mečeva, ali kada god su igrali, radili su senzacije. Iskusni su, fantastično se razumiju na terenu i djeluju baš samouvjereno, točno znaju kada tko mora više potegnuti. Sjetit ćemo se svi nevjerojatne pobjede nad braćom Bryan u četvrtfinalu Davis Cupa 2016. godine, a iste godine su u Zadru pobijedili Herberta i Mahuta, tada najbolji par svijeta.

Već tada su pokazali da se mogu nositi s najboljim parovima na svijetu, a sada su u Tokiju na korak od borbe za medalje.

Prije pet godina smo u parovima ispali već u prvom kolu (Čilić i Draganja), a sada imamo dva para među najboljim osam. Hrvatska je postala moćna teniska sila!

- Marin i Ivan su opet prošli bez izgubljenog seta, protiv kombinacije koja je u prvom kolu izbacila jako kvalitetan ruski par, što dosta govori. Nikola i Mate također igraju odlično, a Talijani koje su pobijedili u ponedjeljak su se pokazali kao jak suparnik. No, to smo i očekivali, to je mlad par s velikom kvalitetom. Idemo dalje, prilagodili smo se na uvjete, oba para igraju odlično i želimo da se tako nastavi - kaže izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda