To je to što me zanima!

Bravo, Petrunjela! Naša mlada džudašica je europska prvakinja

Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje, kazala je Pavić koja je prošle godine u Mađarskoj osvojila srebro
Vidi originalni članak

Hrvatska džudašica Petrunjela Pavić osvojila je zlatnu medalju na Europskom U23 prvenstvu koje se održava u Sarajevu. Mlada 21-godišnja Dubrovčanka je osvojila zlato u kategoriji do 78 kg pobijedivši u finalu Njemicu Leu Schmidt.

- Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje - kazala je Pavić koja je prošle godine u Mađarskoj osvojila srebro.

- Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu, pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku - poručila je.

DO ZLATA I SREBRA VIDEO Hrvatice su na svjetskom tronu! Matić je obranila titulu polugom na ruci protiv Cvjetko ODLIČAN USPJEH Evo koliko su zaradile hrvatske džudašice za zlato i srebro na SP-u: Ukupna nagrada mil. eura

Pavić je pokazala sigurnost od samog početka natjecanja kroz eliminacijske borbe. Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom čekala ju je neugodna Ukrajinka Julija Kurčenko s kojom je borba otišla u golden score. Odlično postavljena taktika donosi joj taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka.

U četvrtfinalu je nakon nešto manje od tri minute porazila Nizozemku Christinu Heck, a posljednja stanica do finala bila joj je Francuskinja Liz Ngelebeye. Nakon što je sjajno iskoristila nepažnju protivnice, kontrom povela borbu ubrzo je odličnom tranzicijom u parteru završila istu zahvatom držanja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Josipa R 30.10.2022.

    Sada se uključuju političari sa govorima i obečanjima. Da nije bilo roditeljskog entuzijazma tko zna kako bi priča završila, Čestitke.

  • lilika2023 30.10.2022.

    Bravo djevojko, to mogu samo velike radnice i koje su odgojene u disciplini i pune želje i koje grizu za pobjedom..... Blago roditeljima na čvrstom odgoju 🥰

  • Pluton 09 30.10.2022.

    Takve sve manje izgledaju kao žene. Grubim sportom se gubi ženstvenost

Komentiraj...
Vidi sve komentare