To je to što me zanima!

Bravo za Bjelovar: Begini će svirati za nastradalog golmana

Mladi golman Karlo Sokač počeo je jesti i micati gornjim dijelom tijela, a u nastavku rehabilitacije očekuje se vraćanje funkcije u donji dio tijela. Bjelovarčani su mu organizirali humanitarni koncert u petak u 21 sat
Vidi originalni članak

U četvrtak u 21 sati u VIP CLUB-u u Bjelovaru održati će se humanitarni koncert, čiji je prihod namijenjen za liječenje teško stradalog mladog sportaša Karla Sokača (18) koji se nalazi na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama. Daroviti golman trećeligaša Radnika iz Križevaca, koji je tek zakoračio u 18. godinu života teško je stradao u prometnoj nesreći kod Križevaca na Staru godinu.

Karlo se nalazio na zadnjem sjedalu BMW koji je u Poljani Križevačkoj sletio s ceste. Vozilom je upravljao Karlov godinu dana stariji prijatelj, a na mjestu suvozača je sjedio vlasnik vozila. Neiskustvo vozača koji nije polagao vozački ispit je uzrokovalo da je vozilo sletjelo s ceste. U nesreći je teško stradao Karlo, a dvojica mladića koja su bila na prednjim sjedalima prošli su s lakim ozljedama.

Sokač je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Križevcima, kolima Hitne, ne dolazeći k svijesti, prevezen u zagrebački KBC Sestara milosrdnica gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. Iako su prognoze bile jako loše, jer mu je život doslovce visio o koncu, nakon dva dana Karlo se probudio iz kome.

Ubrzo je slijedila druga operacija, nakon koje je počeo lagani Karlov oporavak. Samostalno je počeo jesti i micati gornjim dijelom tijela. Na rehabilitaciji se očekuje pomak vezan uz vraćanje funkcije donjeg dijela tijela i nogu.

Da je stanje mladog sportaša, dirnulo srca građana, a posebice kolega, potvrđuje i prošlotjedni posjet dvojice Dinamovih golmana, koji su došli u Varaždinske toplice i mladom kolegi zaželjeli da se što prije oporavi. Dominik Livaković i Danijel Zagorac mladom Karlu Sokaču su tom prilikom poklonili majicu, te ga pozvali čim izađe iz toplica da bude njihov gost. U društvu dvojice golmana bio je i glasnogovornik zagrebačkoga kluba Alen Lesički.

SVAKA ČAST Livaković i Zagorac posjetili i ohrabrili stradalog Sokača...

Sokač je bio član Dinama, ali je kao velika perspektiva posuđen na kaljenje u križevački Radnik, koji se natječe u 3. HNL. Karlo je branio protiv bivšeg kluba iz maksimirske šume prije nekoliko mjeseci na proslavi obljetnice NK Radnika.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ZDRAVKO TATA 12.02.2020.

    Brz oporavak i nadajmo se povratku na teren ako je ikako moguće!

  • komentator0008 12.02.2020.

    Majstore drzi se #nkdz

  • domo 12.02.2020.

    Svakako brz oporavak želim.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare