Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bravo za Bjelovar: Begini će svirati za nastradalog golmana

Bravo za Bjelovar: Begini će svirati za nastradalog golmana
1

Mladi golman Karlo Sokač počeo je jesti i micati gornjim dijelom tijela, a u nastavku rehabilitacije očekuje se vraćanje funkcije u donji dio tijela. Bjelovarčani su mu organizirali humanitarni koncert u petak u 21 sat

VIDEO

U četvrtak u 21 sati u VIP CLUB-u u Bjelovaru održati će se humanitarni koncert, čiji je prihod namijenjen za liječenje teško stradalog mladog sportaša Karla Sokača (18) koji se nalazi na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama. Daroviti golman trećeligaša Radnika iz Križevaca, koji je tek zakoračio u 18. godinu života teško je stradao u prometnoj nesreći kod Križevaca na Staru godinu.

Karlo se nalazio na zadnjem sjedalu BMW koji je u Poljani Križevačkoj sletio s ceste. Vozilom je upravljao Karlov godinu dana stariji prijatelj, a na mjestu suvozača je sjedio vlasnik vozila. Neiskustvo vozača koji nije polagao vozački ispit je uzrokovalo da je vozilo sletjelo s ceste. U nesreći je teško stradao Karlo, a dvojica mladića koja su bila na prednjim sjedalima prošli su s lakim ozljedama.

Sokač je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Križevcima, kolima Hitne, ne dolazeći k svijesti, prevezen u zagrebački KBC Sestara milosrdnica gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. Iako su prognoze bile jako loše, jer mu je život doslovce visio o koncu, nakon dva dana Karlo se probudio iz kome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ubrzo je slijedila druga operacija, nakon koje je počeo lagani Karlov oporavak. Samostalno je počeo jesti i micati gornjim dijelom tijela. Na rehabilitaciji se očekuje pomak vezan uz vraćanje funkcije donjeg dijela tijela i nogu.

Da je stanje mladog sportaša, dirnulo srca građana, a posebice kolega, potvrđuje i prošlotjedni posjet dvojice Dinamovih golmana, koji su došli u Varaždinske toplice i mladom kolegi zaželjeli da se što prije oporavi. Dominik Livaković i Danijel Zagorac mladom Karlu Sokaču su tom prilikom poklonili majicu, te ga pozvali čim izađe iz toplica da bude njihov gost. U društvu dvojice golmana bio je i glasnogovornik zagrebačkoga kluba Alen Lesički.

Livaković i Zagorac posjetili i ohrabrili stradalog Sokača...
Livaković i Zagorac posjetili i ohrabrili stradalog Sokača...

Sokač je bio član Dinama, ali je kao velika perspektiva posuđen na kaljenje u križevački Radnik, koji se natječe u 3. HNL. Karlo je branio protiv bivšeg kluba iz maksimirske šume prije nekoliko mjeseci na proslavi obljetnice NK Radnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...