To je to što me zanima!

'Brazil je odnio bodove, no mi smo moralni pobjednici'

Nismo imali izgleda za pobjedu, ali moji igrači su se fantastično borili. Zabili smo gol Brazilu, kaže sjevernokorejski izbornik Hun nakon utakmice
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja branila se savršeno, izjavio je poslije utakmice i teške pobjede Brazila (2-1) izbornik Carlos Dunga. Sjevernokorejci su na SP-u nakon 44 godine i bili su velika nepoznanica, no oni vjeruju u sebe. Iako su svjesni da protiv Brazila nemaju što tražiti.
- Nismo imali izgleda za pobjedu, ali moji igrači su se fantastično borili. Zabili smo gol Brazilu, pa sad imamo golemo samopouzdanje za svoje sljedeće dvije utakmice u skupini - rekao je sjevernokrejski izbornik Kim Jong Hun.
Iako su s njima u skupini Portugal i Obala Bjelokosti, dobar otpor Brazilu u Sjevernoj Koreji donio je velik optimizam. I ovaj poraz oni gledaju drukčije.
- Mi smo moralni pobjednici - ističu svi sjevernokorejski mediji.
Dobra predstava protiv jednog od najvećih favorita prvenstva oduševila je sve i u Južnoj Koreji. Oni su prvenstvo počeli pobjedom 2-0 protiv Grčke. Sad su sretni i zbog susjeda.
- Borili ste se jako dobro i ponosni smo na vas. Ipak smo mi svi Korejci - jedan je od komentara u Južnoj Koreji, u kojoj smatraju da im ne bi bilo kraja da su ujedinjeni.
- Reprezentacija dviju Koreja lakoćom bi prošla najmanje u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a vjerojatno bi kandidirala i za naslov prvaka.
Najviše je pohvala dobio Sjvernokorejski napadač Jong Tae-Se.
- Jong je bio impresivan, on i Park bili bi napadački ‘dream team’ - pišu južnokorejski mediji.


GLASNOĆA VUVUZELA UTJEČE NA PSIHU NOGOMETAŠA
Dok je afričkim reprezentacijama zvuk vuvuzela normalan, ostale se žale na glasnu buku koja podsjeća na zujanje roja pčela. Neke nakon deset minuta počne boljeti glava, a velika glasnoća afričkih navijačkih rekvizita, koja može biti 127 decibela, utječe i na prezentacije igrača.
- Frekvencija je iritantna i to igračima smeta. Što su zahtjevi u igri i stres veći, to vanjski utjecaji na njih mogu više utjecati - rekao je Boris Balent, Dinamov sportski psiholog.
No manji problem s vuvuzelama imaju afričke reprezentacije.
- Njihov živčani sustav na to se već naviknuo, imaju iskustva i lakše se nose s tim - kaže Balent.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Tsubasa Ozora 17.06.2010.

    @mangart.. nađi mi reprezentaciju koja je poslije 10. ili 15. mjesta na fifinoj ljestvici koja će se otvoriti protiv Brazila.. mogao si vidjeti i u Njemačkoj kako smo mi odigrali protiv Brazila, prešli smo centar pet ili šest puta u cijeloj utakmici i nismo puknuli pošteno po golu, a 10. smo reprezentacija na svijetu.. svaka čast S. Koreji, koliko su spremni mogli ste vidjeti kada se jedan njihov igrač skinuo na kraju utakmice, njegovih mišića se nebi posramio niti K-1 borac..

  • kbr 17.06.2010.

    čuj ti ove: ujedinjena koreja bi konkurirala za naslov. kakva smijurija, cijela azija da se ujedini ne bi sklopili ekipu koja bi konkurirala za naslov. svaka čast na fanatičnosti, ali kvalitete nedostaje.

  • mangart 17.06.2010.

    za pobjedu treba preć centar i uvaljat loptu u gol. za nulu ne, ali za pobjedu da. to je i osnovni cilj te igre. a ako vas veseli, i sam sebi ću opičit minus.

Komentiraj...
Vidi sve komentare