To je to što me zanima!

Brazilski "ukleti stadioni" za izbornika Niku Kovača i igrače

Dosad su na gradnji stadiona u Manausu poginula tri radnika, kao i u Sao Paulu. Hrvatska će reprezentacija 12. lipnja otvoriti SP protiv Brazila na Areni Corinthians
Vidi originalni članak

Stadion Arena da Amazonia u Manausu gotovo mjesec dana nakon otvaranja nije dovršen. U utakmici brazilskoga kupa između Vasco da Game i Resendea nije radio razglas i navijači su utrčali na teren.

Hrvatska će u Manausu igrati protiv Kameruna 18. lipnja. Radovi na stadionu traju više od tri godine, a troškovi su veći od 250 milijuna eura.

Navijači na kup-utakmici nisu mogli čuti himnu, kao ni službene obavijesti. Bilo je 40.000 navijača, a samo 600 redara nije moglo zadržati navijače koji su utrčali na teren.

- Moramo srediti još neke detalje, no stadion je spreman - rekao je guverner države Amazonas Omar Aziz.

Dosad su na gradnji stadiona u Manausu poginula tri radnika, kao i u Sao Paulu. Hrvatska će reprezentacija 12. lipnja otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Brazila na Areni Corinthians.

Već ga zovu “ukleti stadion” jer su na njemu od početka gradnje poginula tri radnika. Posljednji je stradao prošlog tjedna nakon pada s osam metara visine. Na Arenu Corinthians potrošeno je oko 700 milijuna eura.

- Instalacije vire na sve strane. Ne osjećamo se sigurno - rekao je jedan od radnika.

Ni treći stadion na kojem će igrati Hrvatska nije pošteđen problema. S Meksikom će izabranici Nike Kovača igrati u Recifeu 23. lipnja.

Arena Pernambucano koštala je 450 milijuna eura, a nisu napravili nikakve popratne sadržaje. Iako su već probili budžet za gradnju, nedostaje im još nekoliko milijuna eura kako bi podigli nivo sigurnosti te napravili navijačku zonu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ses2000 07.04.2014.

    ja se ne bojim stadiona,ako dobijem na euro jack potu idem :D

  • Neutralni 06.04.2014.

    Ovaj stadion kao da Kalmeta pravi.. Troškovi odoše u nebo... Nadam se da bar nešto naprave od njega jer otvorenje će biti spektakularno.. Nadam se i uspješno za naše.

  • brajdas 06.04.2014.

    koja budala traži stalno neko prokletstvo nek pusti takve naslove

Komentiraj...
Vidi sve komentare