Obavijesti

Sport

Komentari 15

Brazilski "ukleti stadioni" za izbornika Niku Kovača i igrače

Brazilski "ukleti stadioni" za izbornika Niku Kovača i igrače
3

Dosad su na gradnji stadiona u Manausu poginula tri radnika, kao i u Sao Paulu. Hrvatska će reprezentacija 12. lipnja otvoriti SP protiv Brazila na Areni Corinthians

VIDEO

Stadion Arena da Amazonia u Manausu gotovo mjesec dana nakon otvaranja nije dovršen. U utakmici brazilskoga kupa između Vasco da Game i Resendea nije radio razglas i navijači su utrčali na teren.

Hrvatska će u Manausu igrati protiv Kameruna 18. lipnja. Radovi na stadionu traju više od tri godine, a troškovi su veći od 250 milijuna eura.

Navijači na kup-utakmici nisu mogli čuti himnu, kao ni službene obavijesti. Bilo je 40.000 navijača, a samo 600 redara nije moglo zadržati navijače koji su utrčali na teren.

- Moramo srediti još neke detalje, no stadion je spreman - rekao je guverner države Amazonas Omar Aziz.

Dosad su na gradnji stadiona u Manausu poginula tri radnika, kao i u Sao Paulu. Hrvatska će reprezentacija 12. lipnja otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Brazila na Areni Corinthians.

Već ga zovu “ukleti stadion” jer su na njemu od početka gradnje poginula tri radnika. Posljednji je stradao prošlog tjedna nakon pada s osam metara visine. Na Arenu Corinthians potrošeno je oko 700 milijuna eura.

- Instalacije vire na sve strane. Ne osjećamo se sigurno - rekao je jedan od radnika.

Ni treći stadion na kojem će igrati Hrvatska nije pošteđen problema. S Meksikom će izabranici Nike Kovača igrati u Recifeu 23. lipnja.

Arena Pernambucano koštala je 450 milijuna eura, a nisu napravili nikakve popratne sadržaje. Iako su već probili budžet za gradnju, nedostaje im još nekoliko milijuna eura kako bi podigli nivo sigurnosti te napravili navijačku zonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju