To je to što me zanima!

Brekalo nije propustio nijedno okupljanje još od Hrvatske U14

Kad bi izbornik tražio da stanem na gol, učinio bih to bez razmišljanja, iste sekunde. Odmah bih navukao rukavice pa na posao. I dao bih sve što mogu, rekao je mladi reprezentativac Josip Brekalo
Vidi originalni članak

Kod njega nema “umoran sam”, “zateže me zadnja loža”, “nije me pustio klub” i sličnih objašnjenja. Ne, on se na svaki poziv odazvao. Svaki put kad ga je bilo tko od hrvatskih izbornika pozvao, Josip Brekalo se odazvao. I sa 68 nastupa za mlađe selekcije postao je apsolutni rekorder.

- Kad bi izbornik tražio da stanem na gol, učinio bih to bez razmišljanja, iste sekunde. Odmah bih navukao rukavice pa na posao. I dao bih sve što mogu - rekao je Josip Brekalo.

Treći put na Euru

S takvim pristupom nema straha za budućnost Hrvatske. Nažalost, nemaju ga svi. Neki, kao, primjerice, Nikola Kalinić, odbijaju ući u igru uz razna objašnjenja i isprike. Kod Brekala toga nema. Naravno, Josip je s mladim “vatrenima” u San Marinu, gdje sutra igramo prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, a protivnik je Rumunjska.

Dosad smo na europskim prvenstvima bili samo dva puta, 2000. u Slovačkoj i 2004. u Njemačkoj. Na oba smo nastup završili u skupini. Dalje nije išlo. Svi se nadamo da ova generacija ima ono nešto što bi trebalo biti dovoljno za prolazak skupine. Brekalo, Vlašić, Moro, Šunjić...

Engleska ne ide na OI

- A nadam se da bismo mogli napraviti iskorak... Ako dobro startamo, mislim da možemo otići do kraja. Prolazak skupine je polufinale, a onda nam je sve otvoreno. Imamo odličnu momčad, vrijedimo puno i idemo pokazati da nema straha za budućnost hrvatskog nogometa - rekao je Brekalo uoči puta za Euro.

I upravo kvaliteta je zalog našeg optimizma. Letvica je jako visoko podignuta.

- Krajnji cilj su Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Što znači da bismo trebali u polufinale, jer Europa daje četvoricu.

Trebali bismo, no mali dodatak je da na Olimpijske igre ide i petoplasirani, uz uvjet da polufinale izbori Engleska. Englezi ne idu na Olimpijske igre jer bi tamo morali sudjelovati kao Velika Britanija. 

No vratimo se Brekalu, koji je oduševio i u kvalifikacijama. Igrao je 989 minuta, što znači da je gotovo sve utakmice igrao svih 90 minuta. Samo je jednom izašao u sudačkoj nadoknadi, a jedan gol nedostajao mu je da bude najbolji hrvatski strijelac u povijesti kvalifikacija. Zabio je sedam golova, a vodeći, Tomo Šokota, ima osam, koje je zabio u kvalifikacijama za Euro 2000.

Nikola kao Blanka

Olimpijske igre veliki su motiv, a kako tad smiju zaigrati i tri igrača iznad 23 godine, priča se da bi to mogli biti Modrić, Rakitić, Vida, Kramarić... Nema tog sportaša koji ne sanja Olimpijske igre... Uostalom, pitajte Nikolu Vlašića.

- Sestra Blanka bila je na Olimpijskim igrama, osvajala je medalje, siguran sam da je to sjajan osjećaj. Ponekad sam zamišljao kako je lijepo sudjelovati na Olimpijskim igrama - rekao je Vlašić.

Bilo bi lijepo, kako ne?! Prošlo ljeto veselili su nas “veliki” Vatreni, sad je vrijeme za “male”...

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Simulacija_stimulacija 17.06.2019.

    Dečko je sjajan. Sad neka se pospu s pepelom oni koji su mu nagovijestili krah karijere, kada je napustio Dinamo.

  • Santana8 17.06.2019.

    Samo HRVATSKA !!! Bravo momci a Čaleta neka ti ovo bude upozorenje pred isključenje !!!

  • DominikLivakovic1 17.06.2019.

    Ovaj će mali za par sezona ili zamijeniti Messija u dresu Barce ili Hazarda u dresu Reala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare