To je to što me zanima!

Brekalu je dolazak na Poljud ipak ispao velika pogreška...

U zadnjoj četvrtini sezone Hajduk je ostao bez predsjednika i trenera, a na ljeto sedmorici igrača ističu ugovori i još ih se toliko klub želi riješiti. Što će biti s Perišićem, Brekalom, Kleinheislerom, Kalinićem...?
Vidi originalni članak

Sretno!, poručili su Lukša Jakobušić i Mislav Karoglan igračima Hajduka dok je svlačionicom odzvanjao pljesak ruku, na kraju još jedne neuspješne i tužne epizode splitskog velikana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tek što smo zagazili u posljednju četvrtinu prvenstva, Hajduk je ostao bez predsjednika i trenera, daleko od trofeja, ali i upitne igračke budućnosti.

Transferi Pukštasa i Sigura?

Naime, na stranu što će Rokas Pukštas i(li) Niko Sigur možda otići zbog financijske stabilnosti kluba, ali sedmorici igrača posljednjim danom svibnja ističe ugovor, a njih nekoliko (Ferro, Diallo, Moufi, Benrahou, Kalik, Trajkovski, Dajaku) klub će se vjerojatno htjeti riješiti jer im plaće (debelo) premašuju učinak.

Ugovori ili posudbe, dakle, ističu Dini Mikanoviću (29), Vadisu Odjijda-Ofoeu (35), Ivanu Perišiću (35), Laszlu Kleinheisleru (30), Josipu Brekalu (25), Nikoli Kaliniću (36) i Filipu Čuiću (21).

Brekalo i Kleinheisler dalje od Eura

I dok će svi na Poljudu slušati Perišićeve želje, najprije kako bi što spremniji dočekao Euro, a potom i na ljeto, kada ima opciju otići, Kalinić bi mogao u mirovinu, a za Vadisom nitko neće pustiti suzu, dvojac na posudbi zapravo se poprilično zeznuo. I Brekalo i Kleinheisler napravili su korak dalje od povratka u reprezentaciju za Euro, što im je bio glavni razlog povratka u HNL. 

Em je Brekalo navukao ljutnju dijela Dinamovih navijača što je, kao dinamovac, odjenuo Hajdukov dres, em ostaje bez trofeja, em se nije pokazao kao igrač prevage... I, što mu je najgore, izgleda da neće uhvatiti formu za Euro. Jer već postoje jasni signali s Poljuda da se do kraja sezone neće naigrati. Prokletstvo igrača na posudbi: čim izgubi rezultatske ambicije, klub nema nikakvog razloga razvijati tuđe igrače.

Brekalo je prve četiri utakmice za Hajduk odigrao u punoj minutaži. I čak s nekakvim učinkom. Jedino u debiju protiv Osijeka (1-1) nije zabio ni asistirao, potom je Slavenu i zabio i asistirao (4-0), pa je asistirao i protiv Rudeša (2-0) i Varaždina (1-1). I to je bilo sve. Od 24. veljače ništa.

U Kupu je protiv Varaždina (5-0) ostao bez učinka 62 minute, protiv Istre (1-0) odigrao je poluvrijeme, pa je propustio okršaje s Goricom i Lokomotivom, protiv Dinama je u dva poraza 1-0 igrao 35 pa 65 minuta, te na Rujevici 22 minute.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • storm73 11.04.2024.

    Što bi Modrić ili Lovren radio u Dinamo isto kao Brekalo u Hajduku ili Livaja.Dajte mladima šanse stvarate nove igrače nemojte ih prodavati a onda griju klupe u stranim klubovima.

  • NenadŠegvić 11.04.2024.

    Kao navijač Hajduka mislim da Brekalo nije za ovaj klub u trenutnom sastavu , naime on je po kvaliteti iznad standardnih igrača Hajduka ali se nije uklopio zbog toga što je stil igre kluba zastario i bez podrške suigrača jer nema tko da ga prati po kvaliteti !

  • mars7 10.04.2024.

    nije u formi ne igra dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare