To je to što me zanima!

Kakva 'petarda'! Broz asistirao, Inter za trofej igra protiv Seville

Inter je u finalu Europske lige! Do prednosti su stigli u prvom poluvremenu nakon velike greške golmana Pjatova, a nakon toga su pregazili Šahtar u nastavku za susret protiv Seville. Brozović je asistirao za drugi gol
Vidi originalni članak

Talijanski klub nikad nije igrao u finalu Europske lige, ali prekinuo je tu tradiciju Inter! Naravno, ako gledamo doba Kupa UEFA, bili su tu u finalu klubovi iz Serie A više puta, a posljednji je put u sezoni 98/99 naslov odnijela Parma, a godinu prije toga - Inter! Naš Marcelo Brozović će u lov na prvi trofej u dresu milanskog kluba i to u finalu Europske lige protiv španjolske Seville!

'Nerazzurri' su na neutralnom terenu u Njemačkoj razbili Šahtar koji se raspao u posljednjih 20 minuta utakmice. Na kraju je utakmica završila sa 5-0 (1-0), a moglo je sve biti 'čupavo' do zadnje minute da se u ključnom trenutku nije ukazao kapetan Intera - Samir Handanovič!

U dosadnjikavom prvom poluvremenu Inter je samo Andriju Pjatovu mogao zahvaliti na prednosti. Golman Ukrajinaca je loše odlučio i jednu loptu dodao direktno u noge veznom redu Talijana, a Barella je bio spreman na desnoj strani te ubacio za Lautara Martineza koji je zabio za prednost Intera u 19. minuti.

Do odmora se rezultat nije mijenjao, ali u 64. minuti je D'Ambrosio pokrenuo kanonadu. Odlično je iz kornera ubacio naš Marcelo Brozović, a desni bek Intera glavom je povećao prednost. U 62. minuti veliku je priliku imao Junior Moraes i nakon ubačaja s lijeve strane dobro je tukao glavom, ali još je bolje reagirao kapetan Intera i dao im priliku koju su iskoristili u spomenutoj 64. minuti. Sanjat će Ukrajinci tu priliku.

Deset minuta kasnije krasno je svoj drugi gol zabio Lautaro Martinez u donji lijevi kut, a već u 78. minuti svoj je prvi gol zabio Romelu Lukaku. Iz slične je pozicije zabio Lukaku i svoj drugi gol šest minuta kasnije nakon što je pretrčao 40 metara i kroz noge gurnuo loptu Pjatovu za točnu na 'i' u velikom slavlju Intera.

Nemaju 'nerazzurri' mnogo vremena za odmor jer ih već u petak od 21 sat čeka finale protiv španjolske Seville koja ja u polufinalu bila bolja od Manchester Uniteda (2-1).

Idi na 24sata

Komentari 32

  • INTER 2 18.08.2020.

    zasluzena pobjeda,Inter bolji za klasu.Lautaro fenomenalan nakon dugo vremena...cijela momcad je pruzila odlicnu partiju.Conte odlican.Forza Inter!

  • Mergi 18.08.2020.

    Polufinale europske lige, jedan žuti karton cjela utakmica. To govori puno o angažmanu ponajprije Šahtara. Tako se ne može dobro proć

  • Trump Jong Un 18.08.2020.

    Još uvijek nije za staro gvožđe taj Slovenac Samir

Komentiraj...
Vidi sve komentare