To je to što me zanima!

Inter nadigrao Benficu, s dva gola prednosti ide u Milano. Broz odličan, Musa na klupi...

Inter je uspavano ušao u utakmicu, a to su iskoristili domaćini s nekoliko opasnih prilika ispred gola Onane. Jednako je bilo i u nastavku susreta, ali brzo su domaćine šokirali pogotkom Barelle, a sve je zaključio Lukaku
Vidi originalni članak

Benfica i Inter otvorili su na Estádio da Luz u Lisabonu prvu četvrtfinalnu večer Lige prvaka. Inter se pokazao kao iskusniji i mirniji protivnik te je s 2-0 savladao Portugalce. Pogotke su postigli Barella u 51. minuti nakon sjajnog ubačaja Bastonija, a za konačnih 2-0 zabio je Lukaku iz penala.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu. Nakon što su obje ekipe pomalo sramežljivo igrale prvih desetak minuta, Benfica je s nekoliko sjajnih prilika zaprijetila golu Onane. Nedostajalo je tek mirnoće i konkretne završnice.

Do kraja poluvremena Inter se budi, Brozovićev nepresušni rezervoar tjera domaćine na puno više trke i grešaka u igri. Ipak, u prvom poluvremenu obje ekipe tek su imale jedan udarac u okvir gola.

U nastavku potpuno drugačija utakmica. Benfica je ponovno odlično otvorila utakmicu, gol je 'visio' u zraku, ali sjajni Bastoni je ubačajem pronašao Barellu koji glavom zabija za vodstvo gostiju.

Benficu nije omeo gol. Štoviše, krenuli su još žustrije, ali kao i tijekom cijele utakmice, nisu imali kvalitetnu završnicu. Inter je kontrolirao kraj susreta, a nakon intervencije VAR-a Michael Oliver dosudio je penal kojeg je Lukaku realizirao za 2-0.

Joao Mario, nekadašnji igrač Intera, igrao je rukom u šesnaestercu Benfice. Večeras nevidljivi napadač Benfice Ramos imao je u 94. minuti priliku za smanjenje rezultata, ali je pucao traljavo te je Onana lako to obranio. Brozović je kod gostiju bio među najboljim pojedincima, dok je Petar Musa ostao na klupi kod Benfice.

Inter je ovime ostvario prvu pobjedu u svim natjecanjima nakon mjesec dana. Uzvrat je 19. travnja u Milanu, a Benfica će morati pokazati puno više ako žele nadoknaditi dva gola zaostatka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Jim_my 12.04.2023.

    Novinar, ne idu u "Milan" nego Milano.

  • tomislav22 11.04.2023.

    Napokon ok igra lntera

  • annie123 11.04.2023.

    Majke mi ko je ovaj komentator na Areni? Lik je užasan. Kakav mu je to grozan izgovor prezimena igrača?

Komentiraj...
Vidi sve komentare