Obavijesti

Sport

Komentari 8

Inter nadigrao Benficu, s dva gola prednosti ide u Milano. Broz odličan, Musa na klupi...

Inter nadigrao Benficu, s dva gola prednosti ide u Milano. Broz odličan, Musa na klupi...
7

Inter je uspavano ušao u utakmicu, a to su iskoristili domaćini s nekoliko opasnih prilika ispred gola Onane. Jednako je bilo i u nastavku susreta, ali brzo su domaćine šokirali pogotkom Barelle, a sve je zaključio Lukaku

Benfica i Inter otvorili su na Estádio da Luz u Lisabonu prvu četvrtfinalnu večer Lige prvaka. Inter se pokazao kao iskusniji i mirniji protivnik te je s 2-0 savladao Portugalce. Pogotke su postigli Barella u 51. minuti nakon sjajnog ubačaja Bastonija, a za konačnih 2-0 zabio je Lukaku iz penala.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu. Nakon što su obje ekipe pomalo sramežljivo igrale prvih desetak minuta, Benfica je s nekoliko sjajnih prilika zaprijetila golu Onane. Nedostajalo je tek mirnoće i konkretne završnice.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Inter Milan

Do kraja poluvremena Inter se budi, Brozovićev nepresušni rezervoar tjera domaćine na puno više trke i grešaka u igri. Ipak, u prvom poluvremenu obje ekipe tek su imale jedan udarac u okvir gola.

U nastavku potpuno drugačija utakmica. Benfica je ponovno odlično otvorila utakmicu, gol je 'visio' u zraku, ali sjajni Bastoni je ubačajem pronašao Barellu koji glavom zabija za vodstvo gostiju.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Inter Milan

Benficu nije omeo gol. Štoviše, krenuli su još žustrije, ali kao i tijekom cijele utakmice, nisu imali kvalitetnu završnicu. Inter je kontrolirao kraj susreta, a nakon intervencije VAR-a Michael Oliver dosudio je penal kojeg je Lukaku realizirao za 2-0.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Inter Milan

Joao Mario, nekadašnji igrač Intera, igrao je rukom u šesnaestercu Benfice. Večeras nevidljivi napadač Benfice Ramos imao je u 94. minuti priliku za smanjenje rezultata, ali je pucao traljavo te je Onana lako to obranio. Brozović je kod gostiju bio među najboljim pojedincima, dok je Petar Musa ostao na klupi kod Benfice.

Inter je ovime ostvario prvu pobjedu u svim natjecanjima nakon mjesec dana. Uzvrat je 19. travnja u Milanu, a Benfica će morati pokazati puno više ako žele nadoknaditi dva gola zaostatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Benfica - Inter, Liga prvaka 21 sat , Estádio da Luz, Lisbon
Benfica
0 : 2
Inter
Barella 52', Lukaku 82 (p)
Sortiranje događaja
90'+4

Završio je susret Benfice i Intera. Domaćini su mnogo toga ostali dužni svojim navijačima, Inter ih je nadigrao u sredini i potpuno zasluženo slavio s 2:0. Uzvrat je za osam dana u Milanu.

90'+4

Ramos je propustio sjajnu priliku na kraju utakmice, Onana je obranio prizemni udarac s desetak metara.

90'+1

Zamjena kod Intera. De Vrij je ušao umjesto Bastonija.

90'

Oliver je produžio utakmicu za još četiri minute.

86'

Zamjena kod Intera. Ušao je D'Ambrosio, a izašao Dumfries.

Komentari 8