To je to što me zanima!

'Buckets' i do 3. triple-doublea u finalu! Ušao u elitno društvo

Nevjerojatni Jimmy Butler (31) nastavlja s maestralnim igrama u finalnoj seriji NBA lige. Heat igra bez Gorana Dragića, ali zato 'Buckets' već treću utakmicu u seriji ima triple-double učinak i tako ulazi među elitu
Vidi originalni članak

Na terenu je bio 47 minuta i 11 sekundi. Odmarao je tek 48 sekundi i 'nosio na leđima' Miami Heat u petoj utakmici protiv LA Lakersa u kojoj su na kraju slavili 111-108. Jimmy Butler zabio je 35 poena uz 12 skokova i 11 asistencija, a postavio je i novi rekord lige te postao prvi igrač koji je u finalu imao više od 35 poena, 10 skokova, 10 asistencija i pet ukradenih lopti. 

Zadnji je to put u doigravanju pošlo za rukom Garryju Paytonu u dresu Seattle SuperSonicsa prije 20 godina kad je protiv Utah Jazza ubacio 35 koševa uz 10 skokova, 11 asistencija i šest ukradenih lopti. I u trećoj je utakmici finalne serije Jimmy Butler došao do triple-doublea te pokazao da nije bez razloga jedna od najvećih zvijezda NBA lige. U finalnoj seriji su više od jednog triple-doublea imali još Wilt Chamberlain, Magic Johnson, Larry Bird, LeBron James i Draymond Green.

LA LAKERS - MIAMI 108 - 111 Nije gotovo! Butler nosio Heat, a Herro prelomio za 6. utakmicu

Ali to nije sve. Dva je puta u finalnoj seriji imao triple-double s više od 30 zabijenih poena, a to je prije njega uspio samo LeBron u finalnoj seriji 2015. godine. I noćas je bio blizu takvog učinka, ali u ovoj je seriji ostao samo to - blizu. Još nije imao tri dvoznamenkaste brojke u finalu protiv Heata, a noćas je zabio 40 poena, uz 13 skokova i sedam asistencija. 

Noćas je posljednju loptu ipak 'dao' Greenu koji je promašio.

Imali smo fantastičnu priliku za riješiti utakmicu i seriju, ali lopta nije ušla. Znam da bi Danny volio da može ponovno šutnuti, ja bih volio da sam mu bolje dodao, ali moramo ići dalje - rekao je LeBron nakon utakmice.

MIAMI BEZ DRAGIĆA Slovenski heroj se rasplakao: Nije mogao igrati zbog ozljede

A njegov kolega s druge strane terena trebat će kvalitetan oporavak jer je s press konferencije odšetao doslovno teških nogu, ali i zazivao Gorana Dragića da se vrati u momčad. 

- Molim se da nam se vrati broj sedam. Znam koliko želi igrati, ali dotad se moramo držati zajedno i ostati u rovovima - objasnio je Butler.

Šesta utakmica ovosezonske finalne serije NBA lige između Miami Heata i LA Lakersa na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak, 11. na 12. listopada, u 1.30 sati po hrvatskom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dusansk 10.10.2020.

    Butler definitivno zasluzuje titulu MVP finala !!!

  • ji.nx 10.10.2020.

    Green i Pope prevare od igrača koji finale NBA mogu zahvalit samo Bronu, Davisu i Rondu. Da nisu s njima u ekipi jedino finale košarke koje mogu ove dvije cigle odigrati je ono na playstationu.

  • 10.10.2020.

    Kakva utakmica, cisto savrsenstvo, pohvalit Duncana takodjer, odlican suter, Butler je nemoguc, o Le Bronu ne triba rici trositi.. Ajmo Miami jos jednu pa na 7-u s gustom!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare