To je to što me zanima!

Čačić objasnio ključ pobjede: Kad je zima, uzmeš gojzerice...

Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad dobio kvaliteniju momčad na ovakvom nivou. Pa nisu oni došli s drugom postavom. Ovo je satisfakcija igračima i stožeru jer smo govorili da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije
Vidi originalni članak

Osvojili smo tri boda na otvaranju Lige prvaka protiv moćnog Chelseaja. Moram čestitati igračima na 90 minuta koncentracije i spremnosti da trpe, da su u niskom i srednjem bloku, rekao je Ante Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Kinez predvidio strijelca u pobjedi Dinama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je utakmica za povijest kluba - istaknuo je.

Dinamo je odveo do jedne od najvećih pobjeda u povijesti kluba, Chelsea je pao na Maksimiru 1-0.

- Znali smo da će se otvoriti ako budemo koncentrirani. Praktički nismo imali nijedno loše mjesto u momčadi. Rekao sam da je Chelsea drugačiji nego na otvaranju sezone, ovo su vrijedna tri boda. Ali vjerujte, ja sam već u Gorici. Imamo tešku utakmicu i moramo se prešaltati. Čestitam igračima koji su prihvatili sve što sam tražio od njih i zbog toga su nagrađeni - kazao je trener "modrih" za Arenasport.

- Bilo je važno zadržati dubinu, zatvoriti prostor da im limitiramo brzinu. Uspjeli smo i zato bili rezultatski učinkoviti - nastavio je.

Trpio je Dinamo, pogotovo u drugom dijelu, ali izdržao je.

- Ne bih rekao da su imali čistu situaciju. Bilo je pogrešaka, a imali smo i mi šanse preko Ademija, Ristovskog, par puta bili na dodavanje od šansi... Ali iluzorno bi bilo očekivati da ti ovakav protivnik ne uđe u priliku. Igrači su se držali 90 minuta i energetski smo bili OK - rekao je Ante Čačić.

U subotu slijedi gostovanje kod Gorice u HNL-u.

- Nacionalno prvenstvo nam je svetinja, bez toga ne možemo držati atmosferu i tražiti Ligu prvaka. Imamo ozbiljnog rivala u nacionalnoj ligi Hajduka. Moramo zaboraviti ovu utakmicu u dva sata i od sutra se pripremati za Goricu - istaknuo je Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: ORŠIĆ NAKON POBJEDE

Ante Čačić sumirao je dojmove i na konferenciji za novinare.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo je srušio Chelseaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prekrasna utakmica, sjajan nogometni ambijent, velik broj ljudi koji su pomogli igračima da odigraju ovako dobro. Baš velika pobjeda. Igrači su uspjeli u dva dana prihvatiti način kako igrati, bili su ponizni, uporni i vratilo im se. Rezultat je hvale vrijedan, ali za tri dana je nova utakmica, a HNL nas hrani. Veliko bravo za sve koji su bili uz nas, pozitvna energija se osjeća i to je bitan faktor. Uspjeli smo limitirati kvalitetu Chelseaja - kazao je trener Dinama:

Je li Kovačić i netko drugi od igrača Chelseaja došao u svlačionicu čestitati vam?

- Kova je to napravio na terenu, a nisam bio u svlačionici pa ne znam.

Što ste zadnje rekli igračima prije izlaska na teren?

- Da se možemo nadati dobrom rezultatu ako ćemo igrati obranu.

Kako ste se odlučili na igru s tri stopera?

- Objasnio sam im da kad je kiša, moraš imati kabanicu i kišobran, kad je zima, uzmeš gojzerice. Protivnik nije pandan suparnicima u HNL-u i pretkolima Lige prvaka i morali smo napraviti sve da ga zatvorimo u brzini. Jedini je način bio postaviti 'kavez' ispred šesnaesterca i to je donijelo rezultat. Najvažnije je da su igrači povjerovali i kroz dva treninga djelovalo je to dobro, iako smo na taj način igrali i dio produžetka protiv Bodo/Glimta.

Je li ovo vaša najveća pobjeda?

- Je, iako sam imao lijepih pobjeda. Ali imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad dobio kvaliteniju momčad na ovakvom nivou. Pa nisu oni došli s drugom postavom. Ovo nam je poticaj za daljni rad, satisfakcija svim igračima i stožeru jer smo govorili da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Santana8 06.09.2022.

    Naklon do poda šjor Čačić, priznajem bio sam kontra vas ka trenera ali razuvjerili ste me 👏👏👏

  • Plava_Ljubljana. Dinamo 06.09.2022.

    Još jedan veliki europski skalp prvaka Europe je uzeo Dinamo. Ajmo opet prezimit u Europi možemo mi to.

  • labud labud 06.09.2022.

    Iskrene čestitke,pobijediti Chelsea,mogu samo velike momcadi👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare