Obavijesti

Sport

Komentari 109

Čačić objasnio ključ pobjede: Kad je zima, uzmeš gojzerice...

Čačić objasnio ključ pobjede: Kad je zima, uzmeš gojzerice...

Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad dobio kvaliteniju momčad na ovakvom nivou. Pa nisu oni došli s drugom postavom. Ovo je satisfakcija igračima i stožeru jer smo govorili da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije

VIDEO

Osvojili smo tri boda na otvaranju Lige prvaka protiv moćnog Chelseaja. Moram čestitati igračima na 90 minuta koncentracije i spremnosti da trpe, da su u niskom i srednjem bloku, rekao je Ante Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Kinez predvidio strijelca u pobjedi Dinama

Pokretanje videa...

Kinez 00:41

- Ovo je utakmica za povijest kluba - istaknuo je.

Dinamo je odveo do jedne od najvećih pobjeda u povijesti kluba, Chelsea je pao na Maksimiru 1-0.

- Znali smo da će se otvoriti ako budemo koncentrirani. Praktički nismo imali nijedno loše mjesto u momčadi. Rekao sam da je Chelsea drugačiji nego na otvaranju sezone, ovo su vrijedna tri boda. Ali vjerujte, ja sam već u Gorici. Imamo tešku utakmicu i moramo se prešaltati. Čestitam igračima koji su prihvatili sve što sam tražio od njih i zbog toga su nagrađeni - kazao je trener "modrih" za Arenasport.

- Bilo je važno zadržati dubinu, zatvoriti prostor da im limitiramo brzinu. Uspjeli smo i zato bili rezultatski učinkoviti - nastavio je.

Trpio je Dinamo, pogotovo u drugom dijelu, ali izdržao je.

- Ne bih rekao da su imali čistu situaciju. Bilo je pogrešaka, a imali smo i mi šanse preko Ademija, Ristovskog, par puta bili na dodavanje od šansi... Ali iluzorno bi bilo očekivati da ti ovakav protivnik ne uđe u priliku. Igrači su se držali 90 minuta i energetski smo bili OK - rekao je Ante Čačić.

U subotu slijedi gostovanje kod Gorice u HNL-u.

- Nacionalno prvenstvo nam je svetinja, bez toga ne možemo držati atmosferu i tražiti Ligu prvaka. Imamo ozbiljnog rivala u nacionalnoj ligi Hajduka. Moramo zaboraviti ovu utakmicu u dva sata i od sutra se pripremati za Goricu - istaknuo je Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: ORŠIĆ NAKON POBJEDE

Ante Čačić sumirao je dojmove i na konferenciji za novinare.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo je srušio Chelseaja

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

- Prekrasna utakmica, sjajan nogometni ambijent, velik broj ljudi koji su pomogli igračima da odigraju ovako dobro. Baš velika pobjeda. Igrači su uspjeli u dva dana prihvatiti način kako igrati, bili su ponizni, uporni i vratilo im se. Rezultat je hvale vrijedan, ali za tri dana je nova utakmica, a HNL nas hrani. Veliko bravo za sve koji su bili uz nas, pozitvna energija se osjeća i to je bitan faktor. Uspjeli smo limitirati kvalitetu Chelseaja - kazao je trener Dinama:

Je li Kovačić i netko drugi od igrača Chelseaja došao u svlačionicu čestitati vam?

- Kova je to napravio na terenu, a nisam bio u svlačionici pa ne znam.

Što ste zadnje rekli igračima prije izlaska na teren?

- Da se možemo nadati dobrom rezultatu ako ćemo igrati obranu.

Kako ste se odlučili na igru s tri stopera?

- Objasnio sam im da kad je kiša, moraš imati kabanicu i kišobran, kad je zima, uzmeš gojzerice. Protivnik nije pandan suparnicima u HNL-u i pretkolima Lige prvaka i morali smo napraviti sve da ga zatvorimo u brzini. Jedini je način bio postaviti 'kavez' ispred šesnaesterca i to je donijelo rezultat. Najvažnije je da su igrači povjerovali i kroz dva treninga djelovalo je to dobro, iako smo na taj način igrali i dio produžetka protiv Bodo/Glimta.

Je li ovo vaša najveća pobjeda?

- Je, iako sam imao lijepih pobjeda. Ali imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad dobio kvaliteniju momčad na ovakvom nivou. Pa nisu oni došli s drugom postavom. Ovo nam je poticaj za daljni rad, satisfakcija svim igračima i stožeru jer smo govorili da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 109

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad