To je to što me zanima!

Igrač Milana nije ni vidio loptu: Je li ovo penal za Juventus?

'Penaldo, Penaldo!' komentiraju mnogi nakon remija Milana i Juventusa u polufinalu Talijanskog kupa. Iako je milanska momčad bila bolja i povela, Juve se spasio penalom u 91. minuti, a mnogi kažu - nije ga bilo...
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici polufinala Coppa Italije opet 'spašavanje vojnika Ronalda'. Nakon što je Milan dominirao cijelu utakmicu, imao razrađene akcije, pucao po golu gostiju bez milosti napokon se u 62. minuti isplatio trud i zabio je Ante Rebić na atraktivan asist Zlatana Ibrahimovića. 

I dok se činilo da vrijeme istječe i za Juve nema spasa, sudačka ruka pokazala je na bijelu točku. Razlog? Ruka Davida Calabrija. No, je li ona doista bila penal? 

Naime, Ronaldo je pucao nekoliko metara od gola, loptu nije dobro zahvatio i ona se usmjerila izvan okvira gola. No, na putu njenog izbačaja izvan terena našao se doista talijanski defenzivac, ali što bi se reklo 'ni kriv ni dužan'. Bio je okrenut leđima i u skoku, točnije padu, ruka mu se odvojila od tijela, ali je i dalje bila ispod razine ramena. 

MILAN - JUVENTUS 1-1 Drama u Milanu! Sjajni Rebić zabio, Ronaldo spasio Juve...

Lopta ga je napucala točno u tu ruku, a sudac Paolo Valeri nije na prvu mislio da je to situacija za penal, no pobunili su se gostujući igrači. Da ispadne korektan, sudac je prošetao do ekrana uz teren, pogledao snimku i rukama u zraku 'nacrtao ekran' i pokazao na 11 metara. 

JUVENTUS U DRAMI Sarri na rubu otkaza, a Allegri je ionako još pod ugovorom...

Jedan na jedan. Ronaldo i Donnarumma. Portugalac poteže udarac po sredini gola i rezultat na semaforu je 1-1. Do kraja susreta Milan je čak stvorio još pokoju šansu, ali ju nije uspio realizirati. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Odmah su se pojavile razne teorije oko penala. Je li bilo dovoljno kriterija da bude dosuđen ili ne? 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • banalni kanjon 14.02.2020.

    Inače da se zna.Od ove godine uglavljeno je jedno vrlo važno pravilo koje će se itekako vrednovat prilikom glasovanja za zlatnu boću u 12 mj.Dakle,broj postignutih pogodaka sa 11 metara.I zato se netreba čudit što se na svakoj utakmici svira i po nekoliko penaltika za Juventus koji značajno veća lopovska žgadija i od samog Reala.Opet će ih nacionalni savez transferirat u drugu ligu zbog krađa i namještanja.

  • 14.02.2020.

    Ovo je cista glupost pa ovo nebi sudio penal u 2 hnl nikakve namjere nije bilo ispod ramena ovo je smjesno hahaha

  • shell dexos2 GM 14.02.2020.

    kakva asistencija Ibrahimovica? novinarko pogledaj dobro snimak. nije Ibrahimovic ni dotakao loptu. bolje ti je predji na kulinarstvo a sport ostavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare