To je to što me zanima!

Ćamila HTV-u: Je li vam sad žao što nas niste ranije prenosili?

Prijenos utakmica u prvom i drugom krugu Eura mogli ste gledati samo na PlanetSportu, a HTV se pravdao kako se nije uspio dogovoriti s vlasnikom TV prava. Sada ih je i Ćamila malo bocnula...
Vidi originalni članak

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. Uživale su u svakom trenutku u Danskoj, smijale se i kada je boljelo, pucale od optimizma i kada su gubile. Taj vedri duh i timska kemija je ono što je obilježilo ovu reprezentaciju i ono što ih je dovelo do bronce i najvećeg uspjeha u povijesti ženskog rukometa. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Zagrebu su imale doček, cijeli prosinac bile su u žiži javnosti zbog sjajnih rezultata, ali tamo početkom ovog mjeseca rijetko tko je znao da se Euro u rukometu uopće igra. Da, priznale su to i same rukometašice. Otišle su u Dansku tiho, bez ikakve pompe i očekivanja. 

Toliko da ni državna televizija nije vjerovala u veliki uspjeh. Prijenos utakmica u prvom i drugom krugu mogli ste gledati samo na PlanetSportu, a HTV se pravdao kako se nije uspio dogovoriti s vlasnikom TV prava. Ipak, kako je turnir odmicao, kako su naše rukometašice radile čudo za čudom, HTV je odlučio otkupiti završnicu pa smo na kraju polufinale protiv Francuske i utakmicu za treće mjestu protiv Danske mogli pratiti na HRT 2.

IVANA KAPITANOVIĆ 'Ćamili sam rekla da himnu mora naučiti ako želi igrati za Hrvatsku. Naučila ju je odmah'

No, to rukometašice nisu zaboravile. Posebno Ćamila Mičijević, glavna zabavljačica naše reprezentacije, uvijek vedrog duha, ali isto tako, uvijek bez dlake na jeziku. 

- Je li HRT-u žao što nije prenosio naše utakmice i prije utakmica za medalju? Hoćete li nas u budućnosti prenositi više? - priupitala je Ćamila u eteru Hrvatskog radija, ali odgovor nije dobila. 

Naše rukometašice su prave junakinje. Osvojile su prvu medalju u povijesti ženskog rukometa i prvu medalju za neku žensku reprezentaciju nakon 21 godine. Kraljice šoka, kako su same sebe nazvale zbog onoga što su priređivale svaki dan protivnicama, su na posljednja dva Eura bile zadnje i zbog toga su u Dansku došle u statusu autsajdera. Ovo što su napravile, svima je jasno, je senzacija, ne samo hrvatskog rukometa, već i europskog. Osvojile su broncu u trenucima kada je ženski rukomet u Hrvatskoj bio na marginama popularnosti, u trenucima kada se drugi krug činio kao san. 

BRONČANE SESTRE Hrvatice kao nitko drugi: Zbog dva para blizanki zbunile su i komentatora srpske televizije

I zbog toga je ovaj uspjeh još veći.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • marinnn 23.12.2020.

    Uopce nebi trebalo biti zao

  • FokuMe 23.12.2020.

    Ma daj al ja ne bih isto prenosio da sam HTV al zamisli koga bi zanimalo kada nismo bas bili u rukometu zenskom istaknuti i nikoga nije zanimalo al eto kada smo pobrali dosta pobjeda pocela je euforija i svih je zanimalo i onda su se tek okomili al ajde da su se okomili malo prije tih pobjeda... Istina da su ih mogli malo prije prenositi al tko bi uopce ocekivao ovakav ishod ne zovu se bezveze kraljice soka...

  • triumph 23.12.2020.

    HRT je sprdačina kao i što je cijela država sprdačina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare