To je to što me zanima!

Caroline Wozniacki nije bila u školi kad se učilo o fair-playu

Drugi servis Dankinje završio je na vrhu mrežice i očito pao u aut. Suci se nisu oglasili, a zakazo je i 'hawk-eye'. Wozniacki se u raspravi pravila 'Engleskinjom'
Vidi originalni članak

Fair-play bi trebao i morao biti osnova svakog sporta, no svako malo naiđemo na primjer suprotnog stava kakav je prikazala i Caroline Wozniacki u meču protiv Viktorije Azarenke

Susret je obilježila kontroverzna situacija krajem prvog seta kada je kod vodstva Azarenke 5-3 (30-30) Wozniacki imala drugi servis. Loptica je pogodila vrh mrežice i očito pala u aut, ali se linijski sudac nije oglasio. Azarenka je, zbog šutnje linijskog, u pomoć pozvala 'hawk-eye', no i on je zakazao. Nastala je velika rasprava na mreži, a nakon nekog vremena obje su igračice zatražile supervizora turnira. 

Azarenka je tada priupitala Wozniacki zar doista nije vidjela kako je loptica pala u aut, no ova se samo nasmijala. Glavni je sudac napokon odlučio da Wozniacki ponovi sporni drugi servis, no danska je tenisačica zatim tražila prvi servis jer je 'prekid trajao predugo'. 

Bjeloruskinja je na kraju slavila 6-3, 6-1 i plasirala se u polufinale WTA turnira u Dohi, a neki će reći kako je 'karma nepogrešiva'. U modernom sportu kojim neupitno upravlja novac, postavlja se pitanje - isplati li se uopće fair play ili bi svatko morao voditi svoje bitke? Što Vi mislite?

Idi na 24sata

Komentari 22

  • uberschallgeschwindigkeit 27.02.2015.

    U kakvoj skoli???Ah da!!!Skoro sam zaboravio da smo o fair-playu ucili iz zemljopisa!!

  • felipe 27.02.2015.

    Bila mi je simpa..no nakon ovog..fufa..nedoje....

  • Nexe 27.02.2015.

    Pa što se svi čudite? Pa sport je odavno postao biznis, a svrha biznisa je praviti lovu. Kakav fair play.

Komentiraj...
Vidi sve komentare