To je to što me zanima!

Cedevita dobila Budućnost i izborila plasman na Final Four

Repešina momčad vodila je +16 u Domu sportova protiv Budućnosti, a u završnici je morala spašavati pobjedu (76-71), koja joj je donijela teoretski plasman na FF...
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite u 24. kolu ABA lige potvrdili su i teoretski plasman na Final Four svladavši u Domu sportova Budućnost 76-71. Još je samo teorija mogla izbaciti Repešinu momčad iz Top 4 putnika na završni turnir, no na domaćem parketu nije prepustila slavlje Crnogorcima.

Cedevita je do 18. prvenstvene pobjede došla u neizvjesnoj završnici iako je u jednom trenutku imala i 16 koševa prednosti. Domaćin je uvjerljivo krenuo u utakmicu povevši 21-9, a prednost je rasla kroz drugu četvrtinu da bi na poluvrijeme otišao s prednošću 47-40.

U trećoj četvrtini uslijedio je povratak Budućnosti, koja je uoči posljednjih deset minuta imala samo četiri koša zaostatka. Posljednja dionica donijela je mnoštvo uzbuđenja, a na pomolu je bio preokret koji se i dogodio u 34. minuti kad je Subotić zabio za vodstvo gostiju 62-60, ali je i povisio na +4. U 38. minuti Cedevita je vratila prednost preko Nurkića, koja je narasla na konačnih +5 zahvaljujući slobodnim bacanjima Smitha.

Najefikasniji je bio Nolan Smith s 22 koša, Jusuf Nurkić sa 16 te Allan Ray s 12 koševa.

- Drugo poluvrijeme bilo je dosta loše, ali najvažnije je da smo se plasirali na Final Four i ostvarili velik ovosezonski cilj. Opet smo pokazali slabosti. Valjda 15. put nam se događa da napravimo prednost, a onda se počnu igrati privatne akcije. Ako ne podignemo momčadsku i individualnu formu, ovakva igra na Final Fouru neće biti dovoljna - rekao je Jasmin Repeša.

- I jedni i drugi morali smo pobijediti, imali uspona i padova. Na početku sam želio dati ritam momčadi, pogađao sam i promašivao, ali sve su to bili dobri šutevi - rekao je Nolan Smith, koji je 17 od svoja 22 koša zabio u prvih 14 minuta. Cedevita je imala 16 razlike, no kad je stalo Amerikanca, Budućnost se počela vraćati.

Cedevita je tri kola prije kraja regularnog dijela druga iza Zvezde te ispred Budućnosti i Partizana, koji uz Cibonu ima utakmicu manje.

Ciboni važna pobjeda kod Igokee

Slavili su i košarkaši Cibone, koji su došli do važne pobjede za plasman na Final Four. Svladali su 'vukovi' Igokeu u Laktašima 67-55, a ključna je bila treća četvrtina kad su napravili seriju 20-4.

Najefikasniji je bio Blassingame sa 17 koševa i devet skokova te Dario Šarić s 12 koševa i 13 skokova.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Bole top 18.03.2014.

    kako te nije sramota lagat??

  • ar28 17.03.2014.

    o Ciboninoj mozda najbitnijoj utakmici sezone ste napisali 5 redaka? ozbiljno?

  • zdravko dren mamić 17.03.2014.

    Cibona pobjedila u Laktašima Igokeu. Imamo 2 kluba na FF. Čestitke našim klubovima i sretno na završnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare