Obavijesti

Sport

Komentari 15

Cedevita dobila Budućnost i izborila plasman na Final Four

Cedevita dobila Budućnost i izborila plasman na Final Four
5

Repešina momčad vodila je +16 u Domu sportova protiv Budućnosti, a u završnici je morala spašavati pobjedu (76-71), koja joj je donijela teoretski plasman na FF...

VIDEO

Košarkaši Cedevite u 24. kolu ABA lige potvrdili su i teoretski plasman na Final Four svladavši u Domu sportova Budućnost 76-71. Još je samo teorija mogla izbaciti Repešinu momčad iz Top 4 putnika na završni turnir, no na domaćem parketu nije prepustila slavlje Crnogorcima.

Cedevita je do 18. prvenstvene pobjede došla u neizvjesnoj završnici iako je u jednom trenutku imala i 16 koševa prednosti. Domaćin je uvjerljivo krenuo u utakmicu povevši 21-9, a prednost je rasla kroz drugu četvrtinu da bi na poluvrijeme otišao s prednošću 47-40.

U trećoj četvrtini uslijedio je povratak Budućnosti, koja je uoči posljednjih deset minuta imala samo četiri koša zaostatka. Posljednja dionica donijela je mnoštvo uzbuđenja, a na pomolu je bio preokret koji se i dogodio u 34. minuti kad je Subotić zabio za vodstvo gostiju 62-60, ali je i povisio na +4. U 38. minuti Cedevita je vratila prednost preko Nurkića, koja je narasla na konačnih +5 zahvaljujući slobodnim bacanjima Smitha.

Najefikasniji je bio Nolan Smith s 22 koša, Jusuf Nurkić sa 16 te Allan Ray s 12 koševa.

- Drugo poluvrijeme bilo je dosta loše, ali najvažnije je da smo se plasirali na Final Four i ostvarili velik ovosezonski cilj. Opet smo pokazali slabosti. Valjda 15. put nam se događa da napravimo prednost, a onda se počnu igrati privatne akcije. Ako ne podignemo momčadsku i individualnu formu, ovakva igra na Final Fouru neće biti dovoljna - rekao je Jasmin Repeša.

- I jedni i drugi morali smo pobijediti, imali uspona i padova. Na početku sam želio dati ritam momčadi, pogađao sam i promašivao, ali sve su to bili dobri šutevi - rekao je Nolan Smith, koji je 17 od svoja 22 koša zabio u prvih 14 minuta. Cedevita je imala 16 razlike, no kad je stalo Amerikanca, Budućnost se počela vraćati.

Cedevita je tri kola prije kraja regularnog dijela druga iza Zvezde te ispred Budućnosti i Partizana, koji uz Cibonu ima utakmicu manje.

Ciboni važna pobjeda kod Igokee

Slavili su i košarkaši Cibone, koji su došli do važne pobjede za plasman na Final Four. Svladali su 'vukovi' Igokeu u Laktašima 67-55, a ključna je bila treća četvrtina kad su napravili seriju 20-4.

Najefikasniji je bio Blassingame sa 17 koševa i devet skokova te Dario Šarić s 12 koševa i 13 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika