To je to što me zanima!

Cedevita gubila -20 četvrtinu prije kraja pa srušila Sassari!

Krajem treće četvrtine momčad Jasmina Repeše gubila je 59-79 od Sassarija, a onda je Cedevita posljednju dionicu dobila 32-4 i ostvarila pobjedu u Eurokupu 94-83
Vidi originalni članak

Momčad me podignula. Suigrači su mi rekli da me trebaju, a ja sam im pokazao da sam ih čuo, rekao je Nolan Smith nakon fenomenalne četvrte četvrtine, u kojoj je Cedevita nadoknadila 20 poena zaostatka i pobijedila Dinamo Sassari 94-83.

Talijani su u Domu sportova minutu prije kraja treće četvrtine vodili 79-59, ali Cedevita ih je u idućih deset minuta ostavila bez koša i serijom 26-0 došla do druge pobjede iz četiri susreta u Eurokupu.

- Ovakve utakmice mogu okrenuti sezonu, dovode ljude do ushićenja, a najveći je dobitak upravo njihovo raspoloženje kad su otišli doma - rekao je Jasmin Repeša.

Smith je prve tri četvrtine bio neprepoznatljiv, imao je više izgubljenih lopti nego koševa, no u posljednjoj je ubacio 16 od svojih 20 poena. Uključujući i tricu s deset metara sa zvukom sirene.

- Sigurno ću noćas bolje spavati nego što bih da smo izgubili - nasmijao se Smith, kojem će Cedevita danas ili sutra dovesti prijeko potrebnu rezervu na mjestu razigravača, također Amerikanca.

Repeša je uoči utakmice upozoravao kako je Dinamo šuterska momčad, koja pobjeđuje kad gađa trice bolje od 40 posto, a gubi kad gađa slabije od 35 posto. Iako su u najvećem dijelu utakmice imali barem polovičan učinak, u posljednjoj su četvrtini promašili su svih devet trica i pali na 34 posto, baš kako je Jasko i predvidio.

- Vjerovali smo, to je glavni razlog preokreta. Pokazali smo karakter kakav imaju ozbiljne momčadi. Ne velike, jer još nismo veliki, ali smo ozbiljni. Nismo se predali ni na minus 20 - rekao je Repeša.

U Ciboni ništa novo - 27. uzastopni europski poraz

Rezanje plaća nakon poraza od Artland Dragonsa očito nije urodio plodom jer su košarkaši Cibone izgubili i maksimalnu četvrtu utakmicu u skupini A Eurokupa. Novi, 27. uzastopni europski poraz 'vukovima' je nanio belgijski Base Oostende slavivši na svojem parketu 77-75.

Jasmin Repeša uoči Dinama: Zabijaju i 15 trica po utakmici

Idi na 24sata

Komentari 16

  • strmi007 06.11.2013.

    E Cibona,nikad na zelenu granu

  • zahira45 06.11.2013.

    Bravo Cedevita, zaista ste me ugodno iznenadili!

  • sisak sk 06.11.2013.

    i nitko, u ni u kojem trenutku nije pomislio da je ovo namjestena kosarkaska utakmica, pa dajte ljudi budimo realni.. gube tri cetvrtine dobivaju svaku preko 20 koseva i onda pobijede zadnju cetvrtinu sa 28 razlike gdje sassari zabija samo 4 kosa od kojeg je jedan 4 sekunde prije kraja susreta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare